Δήμος Γλυφάδας: Αιξωνή Ολική Ανάπλαση(Σερρών – Ιεράπετρας-Δαβάκη Σαλαμίνος)

Η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του “Πράσινου Ταμείου” και στον άξονα προτεραιότητας “Αστική Αναζωογόνηση” της Αιξωνής αναμένεται να την αλλάξει ριζικά. Ο Δήμος Γλυφάδας σχεδίασε και συνχρηματοδοτεί μαζί με το πράσινο ταμείο την ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής στην Αιξωνή (Σερρών, Ιεράπετρας, Δαβάκη, Σαλαμίνος). Η σχεδίαση προβλέπει ολική ανάπλαση με δημιουργία σύγχρονου και υψηλής αισθητικής χώρου περιπάτου και αναψυζής. Το πράσινο θα έχει έντονη παρουσία όπως και τα βιοκλιματικά υλικά.
Κοινόχρηστοι χώροι, Φωτισμός, πεζοδρόμια και δρόμοι θα αναβαθ-μισθούν. Νέα δέντρα θα φυτευθούν και καθιστικά θα τοποθετηθούν στον χώρο, ο οποίος σε ένα μέρος του θα γίνει πλακόστρωτος. Φυσικά θα υπάρχει ειδική πρόνοια για ΑΜΕΑ.
Ο Δήμος Γλυφάδας παράλληλα συνεχίζει τις μελέτες ώστε να μπορέσει να συνδεθεί αυτό το κομμάτι με την άλλη άκρη της πόλης στην οδό Αγίου Νεκταρίου.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε ότι το έργο βρίσκεται στην διαδικασία δημοπράτησης και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Γλυφάδα.