fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Αστέρια Γλυφάδας Τι περιλαμβάνει η αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης 60 εκατ. ευρώ.

Το πράσινο φως για την υλοποίηση των εργασιών ανάπλασης του συγκροτήματος Αστέρια Γλυφάδας, που περιλαμβάνει την κατασκευή πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 400 κλινών και σειράς άλλων αναπτύξεων, όπως κατοικίες και καταστήματα, έδωσε, χθες, σε συνεδρίασή του, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Το ΚΕΣΑ ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη και την αναθεώρηση της άδειας δόμησης με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό και την επανάχρηση του ξενοδοχείου, όπως και την άδεια δόμησης του εστιατορίου Dreams που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος 58, στη Γλυφάδα.

Την υλοποίηση και διαχείριση των εργασιών εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος έχει αναλάβει η Dimand, με την έκταση να διαθέτει συνολική επιφάνεια 272 στρεμμάτων από τα οποία προβλέπεται δόμηση σε 21,4 χιλ. τ.μ.

«Τα Αστέρια Γλυφάδας εκσυγχρονίζονται και επαναλειτουργούν. Με την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το τουριστικό project μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Δημιουργεί θέσεις εργασίας, υπεραξία στην περιοχή και συνδράμει σημαντικά ώστε το παράκτιο μέτωπο της Αττικής να αποτελέσει συνολικά σημείο αναφοράς τουρισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι είναι και ένα έργο ιδιαίτερα φιλικό προς το Περιβάλλον» δηλώνει στο moneyreview.gr ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ν. Ταγαράς.

Οι κατασκευαστικές εργασίες στην έκταση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αστερια Γλυφαδας

Στόχος είναι οι υποδομές και οι υποστηριστικές εγκαταστάσεις, οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας να έχουν ολοκληρωθεί το φετινό καλοκαίρι, ώστε σε ενάμιση χρόνο του τουριστικό συγκρότημα να έχει ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι το 2017 η Grivalia Hospitality εξαγόρασε, προς 29,5 εκατ. ευρώ, το 80% της Ναυσικά Α.Ε. που διαθέτει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, μέχρι τις 31.12.2081. Το υπόλοιπο 20% της εταιρείας ελέγχει ο όμιλος Παπαθεοχάρη.

Η αρχιτεκτονική μελέτη
Gkyfada

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει την υλοποίηση πεντάστερου ξενοδοχείου που θα διαθέτει 127 κλειδιά και θα είναι υπό τη διαχείριση της One & Only. Ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα-με μορφή καμπύλης- του συγκροτήματος αφορά το κεντρικό κτίριο υποδοχής, όπου θα φιλοξενούνται εμπορικές χρήσεις και χρήσεις φιλοξενίας (12 δωμάτια).

Οι 100 καμπάνες του συγκροτήματος, που αποτελούσαν σημείο αναφοράς τη δεκαετία του 1960, θα μετατραπούν σε 95 επιπλωμένα διαμερίσματα, επειδή δέκα από αυτές θα συνενωθούν ανά δύο. Στο δυτικό όριο της έκτασης θα αναπτυχθούν 14 ανεξάρτητες κατοικίες, ενεργειακά αυτόνομες, με ιδιωτικό υπαίθριο χώρο, και χώρο στάθμευσης.

Το συγκρότημα θα διαθέτει δύο πύλες για την είσοδο στο συγκρότημα των βιλών και στο κυρίως συγκρότημα που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Αστέρια

Σε δύο από τα κτήρια της ανάπτυξης, θα δημιουργηθούν επτά κατοικίες 152-199 τ.μ. η καθεμία και επτά δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια 72–75 τ.μ. το καθένα. Επίσης, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία, συνολικής επιφάνειας 162 τ.μ., που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι.

Θα διαμορφωθεί ακόμη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς, όπως και δύο branded εστιατόρια. Όσον αφορά το χώρο που βρισκόταν το Dreams, θα αναδιαμορφωθεί ώστε να δημιουργηθεί ένας παιδότοπος και να προστεθεί ένα εστιατόριο, ενώ το bar θα μετεγκατασταθεί εντός του κτηρίου.

Το συγκρότημα θα διαθέτει και πισίνες, όπως και στοιχεία νερού, των οποίων η επιφάνεια θα αυξηθεί σε 3.950 τ.μ. (από 1.560 τ.μ.) και 400 τ.μ., αντίστοιχα.

πηγή moneypreview.gr

_________________

Ελληνικό: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που ξεκλειδώνει την επένδυση
Βουλιαγμένη – Πωλητήριο σε ακίνητα 195 στρεμμάτων από την Εκκλησία
ατύχημα Ποσειδώνος

Εγκατάλειψη θύματος μετά από τροχαίο στην Ποσειδώνος – μπορείτε να βοηθήσετε;

Εγκατάλειψη θύματος μετά από τροχαίο στην Ποσειδώνος – μπορείτε να βοηθήσετε; Ατύχημα σημειώθηκε στην λεωφόρο Ποσειδώνος το Σάββατο 08/05/21 το απόγευμα στις 18:30. Συγκεκριμένα στο

Read More »
Δημοσιότητα Γεωργιανοί

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία 4 Γεωργιανών που “χτύπαγαν” σπίτια στην Αττική

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία 4 Γεωργιανών που “χτύπαγαν” σπίτια στην Αττική Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων αλλοδαπών (Γεωργιανών) που κατηγορούνται

Read More »