Ιός της Γρίππης,  σε έξαρση Προσοχή!

Ο θάνατος του νεαρού άνδρα στην Ρόδο ενδέχεται να οφείλεται στον ιό της γρίππης. Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός (33 ετών) εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και τελικά κατέληξε.
Οι γιατροί πιθανολογούν ότι οι επιπλοκές που οδήγησαν στον θάνατο του θα μπορούσαν να είναι απόρροια του συνδυασμού του ιού της γρίππης (εάν είχε προσβληθεί) και του εξασθενημένου του ανοσοποιητικού.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του 33χρονου οφείλεται στον ιό της γρίππης τότε οι νεκροί θα ανέβουν στους σαράντα.

50.000 νέα εμβόλια – Εγκληματική αμέλεια ο μη εμβολιασμός
Ηδη από τον περασμένο Οτώβριο η πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου καλούσε τις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιασθούν. Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά.Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια. Εχουν παραγγελθεί όμως και αναμένεται να είναι διαθέσιμα έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Καλούνται όλα τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να προσέλθουν για εμβολιασμό αφού η γρίππη αναμένεται να είναι σε έξαρση έως τα τέλη Μαρτίου. Δεδομένου ότι το εμβόλιο χρειάζεται 15-20 ημέρες για να δράσει η προσέλευση θα πρέπει να είναι άμμεση .

Βουλευτικός καυγάς.
Η γρίππη έδωσε την αφορμή για ακόμα έναν καυγά που συνοδεύθηκε από αλληλοκατηγορίες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εκμεταλευόμενος το γεγονός ότι στην αίθουσα ήταν παρών ο υπουργός υγείας. αναφέρθηκε στην ύπαρξη θυμάτων εξ αιτίας του ιού. Υποστήριξε ότι το υπουργείο δεν αντιμετώπισε έγκαιρα την απειλή. Επίσης υποστήριξε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα για την οποία είναι περήφανος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτούργησε ποτέ. Ο υπουργός υγείας κος Ξανθός απάντησε ότι διανεμήθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια εμβόλια για την γρίππη. Την ευκαιρία να κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΝΔ για κινδυνολογία πήρε και ο πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει θανατηφόρος επιδημία σε όλη την Ευρώπη.Τόνισε δε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν τα κρεβάτια στην ΜΕΘ κατά 122 (από 438 σε 560). Ο Πρωθυπουργός απέδωσε την έλλειψη εμβολίων σε μνημονιακούς λόγους.