“Η ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο αποτελεί δικαίωση όχι για μένα προσωπικά, αλλά για τον θεσμό του Δημάρχου δήλωσε ο κος Κωνσταντέλλος”

Σε είκοσι μήνες φυλακή καταδικάστηκε χθες (18 Απριλίου) από το τριμελές Εφετείο Αθηνών η δικηγόρος Τίνα Κουτρουβίδη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Η ποινή χαρακτηρίζεται βαριά και αντανακλά τη σοβαρότητα και το πλήθος των ψευδών δημοσιευμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχε αναρτήσει η καταδικασθείσα, κατά του Δημάρχου, πλήττοντας την τιμή του, το ήθος του αλλά κυρίως τον ίδιο το θεσμό του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος πληροφορούμενος την ετυμηγορία του δικαστηρίου δήλωσε: «Η ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο αποτελεί δικαίωση όχι για μένα προσωπικά, αλλά για τον θεσμό του Δημάρχου και το σύνολο των ανθρώπων που προσφέρουν καθημερινά για να επιτελέσουν το μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη στην πόλη. Θεωρώ πως η πρακτική της μήνυσης για δημοσιεύματα είναι αυστηρή ίσως και ακραία πράξη, αλλά αναγκάστηκα να καταφύγω σε αυτή, καθώς τα λεγόμενα της καταδικασθείσας υπερέβησαν κάθε όριο ευπρέπειας, δεν έγιναν στο πλαίσιο της υγιούς άσκησης κριτικής και είχαν μοναδικό στόχο να πλήξουν την τιμή μου, αλλά και των συνεργατών μου με ψέματα. Θεωρώ πως η κριτική και ο αντίλογος αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της Δημοκρατίας και χαιρετίζω κάθε μορφή δημοσίου διαλόγου, όσο όμως αυτός διεξάγεται μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας και της ηθικής».
Τέλος, θεωρούμε πως οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς τα κριθέντα σχόλια και οι αναρτήσεις αφορούσαν το Δήμαρχο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Δες άλλες ειδήσεις από την Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη εδώ

Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο εδώ

Νότια Προάστια 19/04/2019

Πηγή

20 μήνες φυλακή