Αγιος Δημήτριος – μαζεύουν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

Αγιος Δημήτριος – 33 εγκαταλελειμμένα οχήματα (Ι.Χ επιβατικά και Ι.Χ Φορτηγά) απομακρύνθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία, τον Ιούλιο, από τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης.

Άλλα 347 οχήματα, όπου στα περισσότερα από αυτά έχει τοποθετηθεί και η σχετική ειδοποίηση, βρίσκονται σε διαδικασία απομάκρυνσης.

 Σημειώνεται πως η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, καθώς απαιτείται η συνεργασία του Δήμου με άλλους φορείς όπως το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών, η Εφορία και η Ελληνική Αστυνομία. Ως εκ τούτου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης χρειάζονται περισσότερες από 90 ημέρες.

Αγιος Δημήτριος - μαζεύουν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

️ Πρέπει να σημειωθεί πως βάσει του Π.Δ 116/2004, όταν η Δημοτική Αστυνομία καταγράψει ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, μόνο μετά από 90 ημέρες έχει το δικαίωμα να επικολλήσει το ειδοποιητικό αυτοκόλλητο, το οποίο δίνει περιθώριο 45 ημέρες στον ιδιοκτήτη του οχήματος να το μετακινήσει.

‼️ Σε περίπτωση ΜΗ απομάκρυνσής του και εφόσον έχουν ανταποκριθεί όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και έχουν ολοκληρώσει τους απαιτούμενους ελέγχους, τότε μόνο π Δήμος μπορεί να απομακρύνει ΝΟΜΙΜΑ το εκάστοτε εγκαταλελειμμένο όχημα.

Η διαδικασία είναι πολύ πιο χρονοβόρα όταν το όχημα φέρει πινακίδες.

➡️ Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας, τηλεφωνικά ή με email και ενημερώστε μας για τυχόν εγκαταλελειμμένα οχήματα στην γειτονιά σας.

✔️Τα τηλέφωνα της Δημοτικής Αστυνομίας ☎️ 213 200 7759 και του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Σπήλιου Διαβολίτση Spilios Diavolitsis ☎️ 213 200 7710.

Με e-mail στα dad-may@dad.gr και dastynomia@dad.gr

Και φυσικά στην πλατφόρμα διαχείρισης αιτημάτων του Δήμου εδώ: 

Διαβάστε ακόμα

Glyfada Maritime Golf Event έρχεται στις 19 Σεπτεμβρίου

Το νέο ναυτιλιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Golf Γλυφάδας… read more

Υπουργείο Πολιτισμού: Τι αλλάζει για τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας με την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ – Πρώτο ΘέμαΥπουργείο Πολιτισμού: Τι αλλάζει για τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας με την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ – Πρώτο Θέμαon February 3, 2023 at 5:27 pm

Read More »

Αποκλειστικό: «Να πεθάνει ο μπάσταρδος» -Τα SMS της συμμορίας ανηλίκων, μετά το μαχαίρωμα 15χρονου στη Ν. Σμύρνη – iefimeridaΑποκλειστικό: «Να πεθάνει ο μπάσταρδος» -Τα SMS της συμμορίας ανηλίκων, μετά το μαχαίρωμα 15χρονου στη Ν. Σμύρνη – iefimeridaon February 3, 2023 at 7:16 pm

Read More »