Ακυρώθηκε το debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αλίμου.Ανακοίνωση του Νότιου Σήματος

Ακυρώθηκε το προγραμματισμένο για χθες debate μεταξύ των υποψηφίων δημέρχων Αλίμου που διοργάνωνε το Νότιο Σήμα.
Για το θέμα από τον διοργανωτή ανέβηκε στο facebook η παρακάτω δημοσίευση

Αγαπητοί Συνδημότες
Αγαπητοί Φίλοι και Μέλη
Υπερασπιζόμενος την αξιοπιστία του σωματείου «ΝΟΤΙΟΝ ΣΗΜΑ» και παράλληλα την προσωπική και αυτοδιοικητική μου αξιοπρέπεια θέλω να γνωρίζετε ότι, με την πρωτοβουλία μας αυτή, ως φορέας της κοινωνίας των πολιτών, θελήσαμε να αναδείξουμε τον διάλογο, μια από τις κορυφαίες παρακαταθήκες του ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα, ως αναγκαίο βήμα απέναντι στους στείρους και ανούσιους μονολόγους και μάλιστα σε μια εποχή όπου αξίες, αρχές και θεσμοί βρίσκονται σε κρίση. Πλην όμως, εκ του αποτελέσματος, τούτο εστάθη αδύνατον.
Στις 8 Μαΐου απευθύναμε επιστολή στους υποψηφίους Δημάρχους για τον Δήμο Αλίμου (κ.κ. Α. Κονδύλη, Θ. Ορφανό, Κυρ. Καμαρινού, Δ. Γιαννακόπουλο, Ε. Τσαμήτα και Κ. Χαρίτο) όπου τους καλούσαμε να συμμετάσχουν σε δημόσια συζήτηση ώστε οι πολίτες θα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, πολιτισμένα, θέσεις και απόψεις για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο Αλίμου. Προτείναμε την Τετάρτη 15/05/2019 ως ημέρα διεξαγωγής της Δημόσιας συζήτησης. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από όλους και μάλιστα μετά πολλών επαίνων πλην του κ. Δ. Γιαννακόπουλου που δήλωσε την μη συμμετοχή του. Τους προτάθηκαν επίσης πέντε Θεματικές Ενότητες στα πλαίσια των οποίων οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα κατέθεταν τις θέσεις τους.
Την Κυριακή 12/05/2019 και ώρα 11.00 πρωινή συναντήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των Υποψηφίων Δημάρχων όπου μετά από μια τρίωρη διαδικασία κατέληξαν ομόφωνα σε συμφωνία επί όλων των ενοτήτων όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην κοινή σύσκεψη καθώς επίσης το χρονοδιάγραμμα και την ροη των ερωτήσεων. Ο εκπρόσωπος του κ. Ορφανού ζήτησε να αλλάξει η ώρα της συζήτησης ώστε να διευκολυνθεί ο κ. Ορφανός αίτημα που έγινε αποδεκτό από όλους και μετατέθηκε κατά μια ώρα η προγραμματισμένη συζήτηση.
Οι ενότητες ερωτήσεων που συμφώνησαν οι εκπρόσωποι ήταν:
• 1η θεματική ενότητα: Δήμος Αλίμου, Θεσμικό πλαίσιο και Συμμετοχή πολιτών.
• 2η θεματική ενότητα: Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής
• 3η θεματική ενότητα: Πολιτισμός και Παιδεία
• 4η θεματική ενότητα: Επένδυση Ελληνικού – Παραθαλάσσιο Μέτωπο
• 5η θεματική ενότητα: Μοντέλο ανάπτυξης – Ευρώπη.
Την Τρίτη 14/05/2109 και ώρα 23,27 τα μεσάνυχτα λάβαμε email – επιστολή από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Θ. Ορφανό που μας πληροφορούσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Δημόσια Συζήτηση διότι «οι επιφυλάξεις που είχε επιβεβαιώθηκαν» χωρίς όμως να τις επισημαίνει και μας ενημέρωσε, με καθυστέρηση 50 ωρών μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των υποψηφίων.
Την Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής της δημόσιας Συζήτησης, το πρωί και ώρα 11.35 λάβαμε email, από τον κ. Τσαμήτα στο οποίο ανέφερε «ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι όροι και η διαδικασία διεξαγωγής του debate, παρά τις διευκρινήσεις τις οποίες ζητήσαμε» χωρίς όμως να τις επισημαίνει και αυτός, θέτοντάς τους παράλληλα το ερώτημα «Πότε ζητήθηκαν και με ποιο έγγραφο;;;»
Φυσικό αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η αποχώρηση των δύο υποψηφίων της κ. Κ. Καμαρινού και του κ. Κ.Χαρίτου, οι οποίο είχαν από την αρχή θέσει ως προϋπόθεση την συμμετοχή των κ.κ. Ορφανού και Τσαμήτα. Στην συνέχεια το μεσημέρι της Τετάρτης 15/05/2019, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή της Δημόσιας Συζήτησης ενημερώσαμε τον υποψήφιο Δήμαρχο και νυν Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη για την ματαίωσή της.
Το Νότιον Σήμα ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εκπροσώπους των πέντε υποψηφίων για την άριστη συνεργασία αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η Δημόσια συζήτηση.
Επίσης ευχαριστούμε τον Δημοσιογράφο κ. Απόστολο Μαγγηριάδη ο οποίος είχε αποδεχθεί την πρότασή μας να συντονίσει τη Συζήτηση.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Η αλληλογραφία στην διάθεσή σας.
Το «Νότιον Σήμα», αν χρειαστεί θα επανέλθει, ενώ θα συνεχίσει να αναδεικνύει το πολιτισμικό δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.
Με εκτίμηση
Βασίλης Ξένος – Γαβριέλης
Πρόεδρος Δ.Σ. Νοτίου Σήματος
π. Δήμαρχος Αλίμου

Δες άλλες ειδήσεις από τον Δήμο Αλίμου εδώ

Νότια Προάστια 16 Μαϊου 2019

debate