Αλιμος και Γλυφάδα Vs Ελληνικό – Αργυρούπολη – τάσπασαν…

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ρήξης άρχισε να επισημοποιείται εχθές το απόγευμα αφού Αλιμος και Γλυφάδα οριστικοποίησαν την ρήξη με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε ότι αφορά τον φορέα διαχείρισης στην επένδυση του Ελληνικού.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Notia-Today είχαμε αναφερθεί στην κόντρα που ξεκινούσε μεταξύ Αnδρέα Κονδύλη και Γιάννη Κωνσταντάτου με αφορμή την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά, την Πέμπτη 19/09 και η οποία είχε διεξαχθεί σε πολεμικό θα μορούσαμε να πούμε κλίμα.

δεν προκάλεσαν καμμία έκπληξη οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου, στο οποίο μάλιστα έδωσε το παρόν και ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Γιώργος Παπανικολάου

Ο φορέας αυτός θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα και τον ηλεκτροφωτισμό όταν δημιουργηθεί ο οικισμός, πρόεδρος του δε είναι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο κος Κονδύλης στο Δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου την 25η Σεπτεμβρίου, είχε προαναγγείλει ότι Αλιμος και Γλυφάδα θα αντιδρούσαν στο υπάρχων καθεστώς.

Αλιμος και Γλυφάδα Vs Ελληνικο - Αργυρούπολη - τάσπασαν
Share on facebook
Share on twitter

Ετσι δεν προκάλεσαν καμμία έκπληξη οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου, στο οποίο μάλιστα έδωσε το παρόν και ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Γιώργος Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα:

Με μεγαλη πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιου του Δήμου Αλίμου υπερψήφισε την αποχώρηση από το Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων της επένδυσης του Ελληνικού (ψήφοι 28 υπέρ – 5 λευκά).

Οι λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση είναι η δυσλειτουργικότητα, η μη αποτελεσματικότητα και η εξ αρχής προβληματικότητά του.

Ο Δήμος Αλίμου πλέον μετά από αυτή του την απόφαση δεν εκπροσωπείται σε αυτό τον φορέα, ο οποίος μάλιστα ούτε τον εκφράζει.

Ο Δήμαρχος Αλίμου μάλιστα κος Ανδρέας Κονδύλης τόνισε ότι ο Δήμος Αλίμου έχει σκοπό την απονομιμοποίηση του φορέα και έτσι ο Δήμος Αλίμου αποχωρεί συνολικά και δεν παραιτείται απλώς.

Όπως προαναφέραμε παρών στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν και ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Γιώργος Παπανικολάου με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του Δημάρχου υπάρχει σύμπνοια με τις απόψεις του Δημάρχου Αλίμου, ενώ την επόμενη Πέμπτη, οπότε και θα διεξαχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας, θα τεθούν ίδια θέματα προς συζήτηση και αναμένεται να ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις με την αποχώρηση και του Δήμου Γλυφάδας από τον Φορέα.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλίμου ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε επίσης με μεγάλη πλειοψηφία (32 υπέρ – 1 κατά), τονίζοντας έτσι την ομοφωνία που υπάρχει επί του θέματος, η ίδρυση συνδέσμου μεταξύ των Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου.

Ο σύνδεσμος αυτός έχει σαν σκοπό να λειτουργεί στον αντίποδα του Φορέα, που απ’ ότι φαίνεται εντός της Εβδομάδας θα εκπροσωπεί μόνο τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Με την λειτουργία του ο σύνδεσμος θα διεκδικήσει για λογαριασμό των μελών του αυτά που θεωρούν ότι μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν για τις πόλεις τους.

Τέλος, τονίστηκε ότι οι δύο Δήμαρχοι θα απευθύνουν πρόσκληση και σε άλλους δήμους να συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον σύνδεσμο.

Με αυτό τον τρόπο θα επιδιωχθεί η καλύτερη ανάδειξη της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τέλος υπήρξε η ευχή κάποια στιγμή και ο τρίτος γείτονας, ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης να συμπράξει, αφού είναι και προς το δικό του συμφέρον κάτι τέτοιο.

Δείτε την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλιόυ του Δλημου Αλίμου εδώ

Διαβάστε ακόμα

Κόντρα Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με Δήμο Αλίμου

Μένεα πνέει εναντίον του Γιάννη Κωνσταντάτου Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης ο Δήμαρχος Αλίμου κος Ανδρέας Κονδύλης read more