Αλιμος – Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Δημάρχου με μερίδα εργαζομένων

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Αλίμου κου Ανδρέα Κονδύλη και μερίδας εργαζομένων στον Αλιμο.

Τα εξώδικα που εχουν αναταλάξει ο Δήμαρχος και η εκπρόσωπος του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. στο Δήμο Αλίμου προκάλεσαν την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η μεν Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με δελτίο τύπου καλεί τον κο Κονδύλη να ανακαλέσει άμεσα τα εξώδικα ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ αφ’ ενός με δελτίο τύπου καλεί και αυτή τον κο Κονδύλη να ανακαλέσει τα εξώδικα αφ’ ετέρου στρέφει τα βέλη της κατά της εκπροσώπου της ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. Αλίμου καταδικάζοντας την τακτική της αποστολής εξωδίκων που ακολουθεί και αυτή.

Τα δελτίαΤύπου

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Να ανακληθούν άμεσα τα εξώδικα από τον Δήμαρχο Αλίμου

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2021
Αριθμ. Πρωτ.: 50

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 64/11-2-2021 Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα την πρόσφατη ενέργεια του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, να αποστείλει εξώδικο σε Συλλογικότητες, Σωματεία ή Ομοσπονδίες που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να καταγγείλουν τον ίδιο και τη Διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους σε ανακοίνωση εργαζόμενης του Δήμου Αλίμου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, τα Δημόσια πρόσωπα δέχονται κριτική για ενέργειες ή παραλείψεις, με την οποία, προφανώς, και μπορεί να διαφωνούν.

Αποτελεί όμως ακραία αντιδεοντολογική συμπεριφορά να επιχειρείς να φιμώσεις φωνές που ασκούν Δημόσια κριτική, «μοιράζοντας» εξώδικα σε συνδικαλιστικούς φορείς, που εκπροσωπούν εργαζομένους σε εργασιακούς χώρους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παραπάνω ενέργειες του Δημάρχου Αλίμου και τον καλεί να ανακαλέσει άμεσα τα εξώδικα και τις δικαστικές «απειλές».

Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν κατοχυρώσει με αγώνες το αναφαίρετο δικαίωμά τους να τοποθετούνται και να εκφράζουν Δημοσίως τις απόψεις τους.

Και το δικαίωμά τους αυτό δεν θα το εκχωρήσουν σε κανέναν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δημαρχείο Αλίμου
Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ, ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2021
Αριθμ. Πρωτ.: 69

Συχνά πυκνά βλέπει το φως της δημοσιότητας μια συνδικαλιστική αντιπαράθεση στο Δήμο Αλίμου που υποβαθμίζει το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος πανελλαδικά.

Η όποια συνδικαλιστική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με όρους διαλόγου, κριτικής αντιπαράθεσης και με μόνο κριτήριο την βούληση των πολλών που επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες στο πλαίσιο πάντα της λειτουργίας του Συλλόγου Εργαζομένων-Υπαλλήλων του Δήμου Αλίμου.

Πολλές φορές η αντιπαράθεση αυτή δύναται να λαμβάνει έντονα συγκρουσιακά χαρακτηριστικά.

Πάντα, ως Ομοσπονδία, προάγουμε και συνιστούμε την επίλυση των διαφορών στα συλλογικά όργανα του κάθε Συλλόγου, όπου η ψήφος των πολλών αποτελεί την μοναδική κατευθυντήρια γραμμή που οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι, με απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα των μειοψηφιών να εκφράζουν ελεύθερα, ανοιχτά και ανεμπόδιστα τις προσωπικές πολιτικές και συνδικαλιστικές τους απόψεις.

Οι προσφυγές, τα εξώδικα και οι μηνύσεις, που πολλές φορές δεν έχουν καν συνδικαλιστικό επίδικο αλλά προσωπικές εμπάθειες και στην πλειοψηφία αγγίζουν τα όρια του προσωπικού αλλά και συλλογικού εξευτελισμού, είναι καταδικαστέες.

Στο πλαίσιο καταδικάζουμε την Αναστασία Παπαχρήστου, εκπρόσωπο του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. στο Δήμο Αλίμου, η οποία εκτός των Εξώδικων που στέλνει και τα οποία αποκρύπτει (άραγε σε τι διαφέρει από τον Δήμαρχο Αλίμου) προσέφυγε αλλεπάλληλες φορές μαζί με άλλους και αυτή στην «αστική δικαιοσύνη» κατά Μελών του Δ.Σ του Συλλόγου, με καταγγελίες που αφορούν μέχρι και κακοδιαχείριση του Ταμείου του Συλλόγου από τις οποίες όμως καταγγελίες οι «κατηγορούμενοι» αθωώθηκαν!!! Χωρίς ποτέ να έχουν το θάρρος να ανακαλέσουν όσα αδίκως τους καταλόγισαν.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι, να αιωρείται ο εξευτελισμός και να μένουν η απαξίωση και η ρετσινιά.

Είναι αδιανόητο συνάδελφοι του Δήμου Αλίμου να βγαίνουν στην σέντρα, από δήθεν «εκπροσώπους» τους, τυλιγμένοι σε μία κόλλα χαρτί που κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο με την παραίνεση να διωχθούν πειθαρχικά, διότι δεν έκαναν ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας!!!

Οι θέσεις, οι απόψεις, η συνδικαλιστική δράση επικροτείται και επιβεβαιώνεται με την ψήφο, την στήριξη και την συναίνεση των συναδέλφων και όχι στα «αστικά δικαστήρια» που ουκ ολίγες φορές έχουν αποδειχθεί «ταφόπλακα» για τα εργατικά δικαιώματα και διώκτης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. Αλίμου και την συνάδελφο Αναστασία Παπαχρήστου να αποσύρουν τις δικαστικές διενέξεις (εξώδικο σε άλλη παράταξη) και τις πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων, που εκτός των άλλων δίνουν το άλλοθι στην Διοίκηση του Δήμου Αλίμου να βαδίζει σε αντίστοιχο απαράδεκτο «μονοπάτι»…

Όσο για τις συλλογικότητες, Συλλόγους και Ομοσπονδίες, πριν προχωρήσουν σε καταγγελίες και έκφραση συνδικαλιστικής και συναδελφικής «αλληλεγγύης» σε θέματα και γεγονότα για τα οποία δεν έχουν σφαιρική ενημέρωση, καλό είναι να τις αποφεύγουν, ιδιαίτερα όταν αναφέρονται σε εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2021
Αριθμ. Πρωτ.: 64

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συχνά πυκνά γίνεται θέμα συζήτησης η συνδικαλιστική αντιπαράθεση που λαμβάνει χώρα στον Δήμο Αλίμου που έχει ξεφύγει από τα θεμιτά πλαίσια με χαρακτηριστικά όπως, ανάρμοστες τοποθετήσεις, περίσσιο αυταρχισμό και προσβλητικές προσωπικές και απαξιωτικές αναφορές.

Μια τέτοια ενέργεια, απαράδεκτη και καταδικαστέα είναι και η πρόσφατη ενέργεια του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να αποστείλει εξώδικο σε Συλλογικότητες, Σωματεία ή Ομοσπονδίες που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να καταγγείλουν τον ίδιο και την Διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους σε ανακοίνωση εργαζόμενης του Δήμου Αλίμου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, όταν αποτελείς Δημόσιο πρόσωπο θα δεχθείς κριτική για ενέργειες ή παραλείψεις με την οποία προφανώς και μπορεί να διαφωνείς.

Αποτελεί όμως ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά να επιχειρείς να φιμώσεις φωνές που ασκούν δημόσια κριτική, «μοιράζοντας» εξώδικα σε συνδικαλιστικούς φορείς που εκπροσωπούν εργαζομένους σε εργασιακούς χώρους, κάνοντας χρήση μονομερώς παραταξιακών ανακοινώσεων.

Καταγγέλλουμε με απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα τα εξώδικα και τις δικαστικές απειλές, στην προσπάθειά του να παρεμποδίσει τις όποιες αρνητικές για το πρόσωπό του αλλά και για τις ενέργειες της Διοίκησης που εκπροσωπεί, Δημόσιες αναφορές και να παρεμποδίσει την οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση και αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν κατοχυρώσει με αγώνες το αναφαίρετο δικαίωμά τους να τοποθετούνται και να εκφράζουν Δημοσίως τις απόψεις τους.

Όλοι κρίνονται στη σφαίρα της Δημόσιας αντιπαράθεσης που είναι αναγκαία για την καλύτερη ενημέρωση αλλά και για τον έλεγχο των ενεργειών κάθε προσώπου που θεσμικά κατέχει θέση εξουσίας. Και το δικαίωμά τους αυτό δεν θα το εκχωρήσουν σε κανένα!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

______

Κορονοϊός: τα κοντέρ έχει σπάσει η – κατακόκκινη – Καλλιθέα

Κορονοϊός: τα κοντέρ έχει σπάσει η – κατακόκκινη – Καλλιθέα … read more

Μητσοτάκης από τα εγκαίνια του Data Center στο Κορωπί: Φέρνουμε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης – Newsbeast.grΜητσοτάκης από τα εγκαίνια του Data Center στο Κορωπί: Φέρνουμε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης – Newsbeast.gron December 8, 2022 at 9:04 am

Μητσοτάκης από τα εγκαίνια του Data Center στο Κορωπί: Φέρνουμε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης  Newsbeast.grΜητσοτάκης από τα εγκαίνια του Data Center στο

Read More »

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΕΠ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΕΠ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣon December 8, 2022 at 10:01 am

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΕΠ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Το άρθρο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

Read More »

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ μετά την επίσκεψη Τσίπρα – DocumentoΣκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ μετά την επίσκεψη Τσίπρα – Documentoon December 7, 2022 at 9:04 pm

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ μετά την επίσκεψη Τσίπρα  DocumentoΣκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου προσπαθεί να «κλείσει το στόμα» της ΑΔΑΕ

Read More »

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου – News247.grΔωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου – News247.gron December 8, 2022 at 6:05 am

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου  News247.grΔωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου  News247.grΔωρεάν στην πόλη:

Read More »

Πρόσκληση Στρατεύσιμων Κλάσης 2026 (Γεννημένων το έτος 2005) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για κατάθεση Δελτίου ΑπογραφήςΠρόσκληση Στρατεύσιμων Κλάσης 2026 (Γεννημένων το έτος 2005) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για κατάθεση Δελτίου Απογραφήςon December 8, 2022 at 8:44 am

Πρόσκληση Στρατεύσιμων Κλάσης 2026 (Γεννημένων το έτος 2005) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για κατάθεση Δελτίου Απογραφής Το άρθρο Πρόσκληση Στρατεύσιμων Κλάσης 2026 (Γεννημένων το έτος 2005)

Read More »

Δωρεάν διάθεση self test στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούςΔωρεάν διάθεση self test στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούςon December 8, 2022 at 8:48 am

Με γνώμονα την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των ωφελουμένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου σε συνεργασία

Read More »