Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Αλιμος – συνεχίζεται η κόντρα Κονδύλη  με μερίδα υπαλλήλων

Αλιμος – Απ’ ότι φαίνεται από το Δελτίο τύπου που μας έστειλε η ΜΕΤΑ εργαζομένων Δήμου Αλίμου, η διαμάχη που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι με τον Δήμαρχο κο Κονδύλη καλά κρατεί.

Στο δελτίο τύπου στάλθηκε με αφορμή την κλήση σε απολογία από τον Δήμο της κας Παπαχρίστου Αναστασίας, εκλεγμένου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και επικεφαλής της παράταξης του ΜΕΤΑ στον Δήμο.

Μάλιστα η κα Παπαχρίστου είχε ξανά κληθεί σε απολογία στις 2 Οκτωβρίου 2020 λόγω αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία της όπως ισχυρίζονταν ο Δήμος, κατηγορία όμως που αντικρούστηλε σύμφωνα με το Δελτίο τύπου, αφού ήταν μάρτυρας σε δίκη και είχε μάλιστα η κα Παπαχρίστου είχε προσκομίσει και πρωτοκολλημένα έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών της.

Αυτή την φορά η απολογία έχει σαν αιτία την άρνηση της υπαλλήλου να εργαστεί υπερωριακά.

Η ΜΕΤΑ Αλίμου κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι τους ζητάει να εργάζονται κάθε ημέρα μία ώρα παραπάνω και ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες απολύσεις υπαλλήλων στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Αλίμου.

Ο Δήμος βέβαια σε πρόσφατη ανακοίνωση του είχε επισημάνει ότι δεν επρόκειτο για απολύσεις αλλά για μη ανανέωση συμβάσεων (για τις οποίες όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γινόταν αναέωση τα προηγούμενα χρόνια).

Αυτή η κατάσταση φυσικά μόνο ευχάριστη δεν είναι στον παραλιακό Δήμο αφού οι αντεγκλήσεις είναι συνεχείς.

Το δελτίο τύπου της ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Αλιμος - συνεχίζεται η κόντρα Κονδύλη - Υπαλλήλων

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου συγκλήθηκε εκτάκτως μετά από αίτηση του ΜΕΤΑ Εργαζομένων του Δήμου με θέμα την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου Παπαχρίστου Αναστασίας, εκλεγμένου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και επικεφαλής της παράταξης του ΜΕΤΑ στον Δήμο.

Μετά την από 2 Οκτωβρίου 2020 κλήση σε απολογία του Δημάρχου Αλίμου για δήθεν αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία της, επειδή με έγκαιρα πρωτοκολλημένα έγγραφά της προς την υπηρεσία, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 παραστάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη απολυμένης συναδέλφου από τους Παιδικούς Σταθμούς, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ των Δ.Π.Σ.Α και Δήμαρχος Αλίμου, καλεί ξανά τη συνάδελφο σε απολογία διότι δήθεν αρνήθηκε να εργαστεί υπερωριακά καθημερινά.

Κανένας εργαζόμενος δεν αρνείται να εργαστεί υπερωριακά, όταν προκύπτει έκτακτη και υπερεπείγουσα ανάγκη. Η απόφαση όμως για καθημερινή παραμονή στην εργασία, όλου του προσωπικού επί μία ώρα, δεν αποτελεί τέτοια ανάγκη, αλλά επέκταση στην πράξη του ωραρίου εργασίας.

Αν ο Δήμαρχος όμως μ’ αυτόν τον τρόπο θέλει να καλύψει τα κενά, που ο ίδιος προκάλεσε με τις απολύσεις 12 συναδέλφων, κατακαλόκαιρο και με κλειστούς τους Παιδικούς Σταθμούς, τότε καλά θα κάνει να αναθεωρήσει τη στάση του και να επαναπροσλάβει αυτούς τους συναδέλφους και όχι να παρατυπεί, να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και αδιαφορεί για τις οικογενειακές υποχρεώσεις των συναδέλφων.

Προφανώς για τον Δήμαρχο κο Κονδύλη Ανδρέα ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων πέραν του νόμιμου ωραρίου συνιστά άρνηση καθήκοντος. Πρόσφατα και στο δικαστήριο της απολυμένης συναδέλφου μάθαμε ότι ο «σπουδαίος λόγος» για τον οποίο πετάχτηκαν στην ανεργία μετά από τόσα χρόνια μητέρες εργαζόμενες ήταν γιατί έφεραν στην εργασία τους μια μέρα τα ανήλικα τέκνα τους αφού δεν είχαν που να τα αφήσουν!!!

Είναι όμως λυπηρό η Γραμματέας του Συλλόγου Χατζηδάκη Άννα , στη συνεδρίαση του ΔΣ, να δικαιολογεί τη Δημοτική Αρχή και να λέει ότι «…μπορεί να υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε καθημερινή υπερωριακή απασχόληση διότι έτσι κρίνουν και ο Δήμαρχος ξέρει», ενώ σε ερώτηση ποιες είναι οι έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες να απαντά ότι έτσι την διαβεβαίωσαν « 2 εργατολόγοι και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Τράκας Νίκος» και για αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένη η δίωξη της συναδέλφου από τον Δήμαρχο. Ομοίως αποφάνθηκαν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργακόπουλος Δημήτρης και ο Αντιπρόεδρος Κουρτέλης Κώστας.

Την ίδια μέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου δεν έχασε την ευκαιρία να «καταδικάσει» ευθέως τον συνάδελφο Δημοτικό Αστυνομικό που έχει μπει στο στόχαστρο του Δημάρχου διότι με εντολή του εκτελώντας τα καθήκοντα που ο ίδιος του ανέθεσε και ο νόμος ορίζει, δηλαδή ελέγχους καταστημάτων, φαίνεται «ενόχλησε» φίλα προσκείμενα πρόσωπα… Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον έλεγχο καταστημάτων είθισται να τοποθετούνται τουλάχιστον δύο συνάδελφοι προκειμένου να υπάρχουν μάρτυρες αλλά ο συνάδελφος σκόπιμα τοποθετήθηκε μόνος του! Αφήνοντας έτσι ακάλυπτο τον συνάδελφο «στήνονται» κατηγορίες με θιασώτες τη Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων !!!

Δεν είναι βέβαια τυχαίο που ο Δήμαρχος ανέθεσε την ΕΔΕ στον ίδιο τον Πρόεδρο του Συλλόγου και ΔΕ Διευθυντή με ανάθεση. Υπάλληλος ΔΕ, εκ του νόμου, δεν μπορεί να κατέχει θέση Διευθυντή και μάλιστα να διενεργεί ΕΔΕ. Στοχευμένα δρομολογείται μία δίωξη που είναι εκδικητική και γίνεται γιατί ο συνάδελφος ασκεί τα δικαιώματά του και συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες του Συλλόγου με την παράταξη του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.

Η τρομοκρατία για άλλη μια φορά δεν θα περάσει. Τέτοιες ενέργειες από προσκυνητές της αυταρχικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Δημάρχου Αλίμου, κου Κονδύλη, και τον ίδιο είναι εύσημα για την μόνη αληθινή φωνή στον Δήμο Αλίμου που εκπροσωπεί το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και που στηλιτεύει την αναξιοκρατία, τις παράνομες απολύσεις, τις άδικες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συναδέλφων και την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.

Απαιτούμε από τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ των Δ.Π.Σ.Α και Δήμαρχο Αλίμου κο Κονδύλη να ανακαλέσει άμεσα τις αδικαιολόγητες και παράτυπες κλήσεις σε απολογία της συναδέλφου Παπαχρίστου Αναστασίας και του συναδέλφου Δημοτικού Αστυνομικού και να σταματήσει την συνδικαλιστική δίωξη των μελών της παράταξης στον Δήμο.

Αν, όπως πολλές φορές επικαλείται ο Δήμαρχος , σέβεται τη Δημοκρατία και τους θεσμούς θα πρέπει να αναθεωρήσει την πρακτική του να προσπαθεί, με τη βοήθεια των συμβιβασμένων «συνδικαλιστών», να εξοστρακίσει τον συνδικαλισμό από τους χώρους δουλειάς στον Δήμο Αλίμου και να τον ανάγει σε ώρα αναψυχής!

Καλούμε τέλος, την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για άλλη μια φορά να πάρουν θέση για όλα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Αλίμου και να πάψουν να κωφεύουν. Σε άλλη περίπτωση είναι φανερό πλέον πως όλα συμβαίνουν με την ανοχή της αφού πρόκειται ξεκάθαρα για την προσπάθεια αφανισμού της συνδικαλιστικής δράσης στον Δήμο Αλίμου. Πρόκειται για γεγονότα και δεν αφορά παραταξιακές διαφορές, με μόνο σκοπό την καταπάτηση της νομιμότητας, των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη ξεκίνησε το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε πλήρη λειτουργία είναι το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δήμου… read more

«Iguazu Athens»: Ο Γιάννης Παρίκος ξεδιπλώνει το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του στους τροπικούς των Ιλισίων – Αθηνόραμα«Iguazu Athens»: Ο Γιάννης Παρίκος ξεδιπλώνει το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του στους τροπικούς των Ιλισίων – Αθηνόραμαon October 22, 2021 at 9:22 am

Read More »