Ανεξέλεγκτη φωτιά στον Υμηττό. Ξεκίνησε από Παιανία. Μάχη να μην περάσει στην Καισαριανή.

* όποια νέα ενημέρωση υπάρχει θα προστίθεται στο τέλος του άρθρου

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 3:40 στην Παιανία.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Γιάννη Kωνσταντάτου, Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης, οι άνεμοι την σπρώχνουν προς Καισαριανή – Ηλιούπολη – Αργυρούπολη- Γλυφάδα.

υμηττος

Γίνεται μάχη να μην περάσει στην Καισαριανή.
Η Πυροσβεστική έδωσε από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς εντολής εκκένωσης σπιτιών τα οποία υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σημειωθεί ζημιές σε τέσσερις κατοικίες. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

περισσότερα σε λίγο

Νέα Ενημέρωση 08:02

Σύμφωνα με tweet της πυροσβεστικής σχετικά με τις δυνάμεις που επιχειρούν στη πυρκαγιά στον Υμηττό 

Αναλυτικά οι επίγειες  δυνάμεις: 61 #πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 #πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με  42 #πυροσβέστες. Συνδράμουν  2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς  και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.

Νέα Ενημέρωση Δηλώσεις του νέου  Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη  08:12

Επικοινωνήσαμε με τον νέο Δήμαρχο Ηλιούπολης κο Γιώργο Χατζηδάκη. 

Στην ερώτηση μας 

Κύριε Δήμαρχε καλημέρα. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για την πυρκαγιά? Οι εθελοντές και οι μονάδες πυροσβεσης της πόλης έχουν αναπτυχθεί στο βουνό?

Ο κος Χατζηδάκης δήλωσε

Καλημέρα βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τις εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης της πόλης μας οι οποίες βρίσκονται στην κορυφογραμμή του Υμηττού και δίνουν τον αγώνα να μην περάσει η φωτιά προς την πλευρά της Καισαριανής. Προς το παρόν φαίνεται με την βοηθεια και των εναερίων μέσων να το επιτυγχάνουν.

Νέα Ενημέρωση 08:23

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Αττική οδό και Κατεχάκη

Νέα Ενημέρωση 09:51

Φωτιά στον Υμηττό: Δύο καμένα σπίτια
Δύο σπίτια στην Παιανία κάηκαν από τη φωτιά στον Υμηττό, η οποία ξέσπασε τις 03:18 τη νύχτα.

Νέα Ενημέρωση 09:55

Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, λέει στο Open TV ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής

«Η φωτιά συνεχίζει να καίει, αλλά έχει περιοριστεί, καθώς ο άνεμος είναι σύμμαχος αυτή τη στιγμή και το μεγάλο στοίχημα είναι να μην φτάσει στο δάσος της Καισαριανής. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως με τα 4-5 μποφόρ μπορούμε να επιχειρούμε κι από αέρος» είπε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Δες άλλες ειδήσεις εδώ

Notia Today 12 Αυγούστου 2019

imittos