Αντικαρκινική εταιρία – Και στις παραλίες απαγόρευση του καπνίσματος

Επέκταση της απαγόρευσης του κανπνίσματος και σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, μεταξύ αυτών και οι παραλίες, προτείνει μέσω επιστολής της στον Πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη, η Ελλνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Facebook
Twitter
αντικαπνιστικός νόμος

Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στην σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας με τον κο Μητσοτάκη.
Η Αντικαρκινική εταιρεία προτείνει εκτός από τις παραλίες, η απαγόρευση του καπνίσματος να ισχύσει σε όλους τους υπαίθριους δημόσιους χώρους, άλση και παιδικές χαρές.
Όσον αφορά τις παραλίες, οι επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταριείας τονίζουν, ότι είναι απαραίτητη η απαγόρευση,εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι τα αποτσίγαρα, που αφθονούν στος παραλίες αφού οι περισσότεροι από τους καπνιστές συμπολίτες μας δεν κάνουν τον κόπο να τις μαζέψοιυν, “αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην πρόταση της.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, εξέφρασε “την ευαρέσκειά της Εταιρείας για την αποφασιστικότητα με την οποία επιδιώκει η πολιτεία την εφαρμογή των αντικαπνιστικών διατάξεων, που έχει θεσπίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση”, ενώ όπως τονίζει στην επιστολή, η ΕΑΕ θα συνεχίσει να διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό της, “για να ενισχύσει την προσπάθεια της Πολιτείας για ένα μέλλον ελεύθερο καπνού για όλους τους Έλληνες”.
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είχε προτείνει στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους.
Για όποιον Δήμο ενδιαφέρεται, η Αντικαρκινική εταιρία διαθέτει μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, στην οποία αναγράφεται: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!».

Δες άλλες ειδήσεις από τον χώρο της Υγείας εδώ

Notia Today 24 Ιουλίου 2019