ΚΟΚΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BBC

ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 26/02/2019 Αντιδράσεις προκάλεσε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση το ρεπορτάζ του BBC που κάνει λόγο για ύπαρξη μιας καταπιεσμένης Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους το υπουργείο Εξωτερικων προτίθεται να στείλει επιστολή στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Βρετανίας στην οποία θα αποσαφηνίζει τις Ελληνικές θέσεις και όσα συμφωνήθηκαν στη συμφωνία των Πρεσπών.

Εν τω μεταξύ όμως Μέγαρο Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία αντήλλαξαν ανακοινώσεις για το θέμα με την Αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως με τη συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε θέμα μειονότητας.
Ηδη κάποιοι έχουν φροντίσει με τις αναρτήσεις τους αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας να πανηγυρίζουν για τη συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε τόνισε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως:
Η ευθύνη για όσα προβλήματα προκύψουν ενδεχομένως στο μέλλον ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της.
Καλεί μάλιστα τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα και προσωπικά για τους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ του BBC.

Στην απάντησή του το Γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού μεταχειρίζεται χαρακτηρισμούς όπως “λυπηρό” “εθνικά ανυπόφορο” και “ασυναρτησίες” για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Τους καλούμε λοιπόν έστω και τώρα να σταματήσουν να τζογάρουν επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πώς γίνεται ο αντιπρόεδρος τους κύριος Γεωργιάδης.

Μοιράσου το άρθρο στα Social

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email
prime-4

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ. ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ

Share it ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ. ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 09/03/2019 Δημοσκόπηση σε Γαλλία,Ισπανία,Ιταλία,Πολωνία,Αυστρία,Γερμανία δείχνει διπλασιασμό σχεδόν των εδρών που θα καταλάβουν τα

Read More »
prime-4

ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Συνεχίζεται η κριτική στις προτεινόμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Το υπουργείο δικαιοσύνης αναδιπλώθηκε επισημαίνοντας πως οι προτεινόμενες αλλαγές βρίσκονται

Read More »