ΚΟΚΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BBC

ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 26/02/2019 Αντιδράσεις προκάλεσε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση το ρεπορτάζ του BBC που κάνει λόγο για ύπαρξη μιας καταπιεσμένης Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους το υπουργείο Εξωτερικων προτίθεται να στείλει επιστολή στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Βρετανίας στην οποία θα αποσαφηνίζει τις Ελληνικές θέσεις και όσα συμφωνήθηκαν στη συμφωνία των Πρεσπών.

Εν τω μεταξύ όμως Μέγαρο Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία αντήλλαξαν ανακοινώσεις για το θέμα με την Αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως με τη συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε θέμα μειονότητας.
Ηδη κάποιοι έχουν φροντίσει με τις αναρτήσεις τους αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας να πανηγυρίζουν για τη συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε τόνισε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως:
Η ευθύνη για όσα προβλήματα προκύψουν ενδεχομένως στο μέλλον ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της.
Καλεί μάλιστα τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα και προσωπικά για τους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ του BBC.

Στην απάντησή του το Γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού μεταχειρίζεται χαρακτηρισμούς όπως “λυπηρό” “εθνικά ανυπόφορο” και “ασυναρτησίες” για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Τους καλούμε λοιπόν έστω και τώρα να σταματήσουν να τζογάρουν επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πώς γίνεται ο αντιπρόεδρος τους κύριος Γεωργιάδης.

Μοιράσου το άρθρο στα Social

prime-2
admin

ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΟΪΖΟΥ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΟΪΖΟΥ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ Σάλο προκάλεσαν παλαιότερες αναρτήσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου. Οι δηλώσεις της είδαν το

Read More »