Από 1500€ έως 3000€ το πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για κάπνισμα για τους οδηγούς

Αφαίρεση διπλώματος στον οδηγό ακόμα και αν δεν καπνίζει αυτός αλλά επιβάτης!

Ιδιαίτερα αυστηρή είναι η νομοθεσία για τους θεριακλήδες οδηγούς, εφόσον στο αυτοκίνητο επιβαίνει ανήλικος κάτω των 12 ετών.
Να σημειωθεί ότι από την νομοθεσία ΔΕΝ εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

καπνιστης οδηγος

Με νέα εγκύκλιο του το Υπουργείο αλλά και ο ΚΟΚ όρισαν αυστηρά πρόστιμα για τους επιβαίνοντες καπονιστές όταν στο αυτοκίνητο επιβαίνει ανήλικος κάτω των 12 ετών.
Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται και στους επιβάτες καπνιστές, όχι μόνο στους οδηγούς και είναι:
1500€ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης π.χ. ταξί.
Επιπλέον στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των προαναφερόμενων διοικητικών ποινών γίνεται από τα αστυνομικά όργανα κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούν στους δρόμους της χώρας.

Προσοχή λοιπόν γιατί η τροχαία πλέον εκτός από τους παραδοσιακούς ελέγχους θα διενεργεί και θα εφαρμόζει ποινές και για τον αντικαπνιστικό νόμο

Δες άλλες ειδήσεις εδώ

Notia Today 3 Αυγούστου 2019