Μπαράζ ελέγχων σε αυτοκίνητα και Μοτοσυκλέτες που κλείνουν δρόμους και πεζοδρόμια

Μπαράζ ελέγχων σχεδιάζει από 1η Σεπτεμβρίου η Ελληνική αστυνομία, σε συνεργασία με τις κατά τόπους δημοτικές αστυνομίες.
Οι έλεγχοι θα αφορούν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που κλείνουν πεζοδρόμια, μπάρες Α.Μ.Ε.Α., διαβάσεις και εμποδίζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις κινήσεις των πεζών.

Να θυμίσουμε ότι αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα που έχει παρκάρει παρανόμως και εμποδίζει διάβαση πεζών ή κίνηση των Α.Μ.Ε.Α. επιφέρει δύο μήνες αφαίρεση διπλώματος αδείας κυκλοφορίας του οχήματος και αφαίρεση πινακίδων.
Παράνομο παρκάρισμα επιφέρει 20 ημέρες αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο 80€.

Θα χρειαθεί προσοχή λοιπόν από τους πολίτες για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

αστυνομια

Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Υπουργό κο Χρυσοχοϊδη να φαίρεται αποφασισμένος να προσωρήσει στην άμεση εφαρμογή τους.
Μερικά από τα μέτρα που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο και θα έχουν άμεση εφαρμογή, εκτός από το προαναφερόμενο είναι:

– Κυρίως για τα τμήματα της Αττικής, ενίσχυση του στόλου των οχημάτων των υπηρεσιών ασφαλείας με περίπου 2000 κατασχεμένα από ελέγχους οχήματα

– Ενίσχυση του σώματος των ΜΑΤ με 400 αστυνομικούς που αποφοιτούν από τις σχολές σύντομα

– Αναβάθμιση της Διεύθυνσης Μεταγωγών με την ανακαίνιση του κτιρίου της Πέτρου Ράλλη που είχε τεράστιες ζημιές, κάτι που ευνούσε τις αποδράσεις κρατουμένων, και περαιτέρω ενίσχυση της με 200 αστυνομικούς.

Δες άλλες ειδήσεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ εδώ

Notia Today 21 Αυγούστου 2019