ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE

ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 03/03/2019 Τον πόλεμο κήρυξε το YouTube στους παιδόφιλους.
Τελικά η απώλεια διαφημιστικών εσόδων, αναγκάζει το YouTube να πάρει αποτελεσματικά μέτρα άμεσα εναντίον των παιδόφιλων.
Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να αναγκαστεί τελικά το YouTube να ενεργοποιήσει μέτρα εναντίον των παιδόφιλων.
Ολα ξεκίνησαν το 2017. Τότε μεγάλες εταιρείες όπως η Nestle απέσυραν διαφημιστικούς λογαριασμούς από το YouTube, αφού διαπίστωσαν ότι δίπλα από βίντεο που είχαν επιθετικά σεξουαλικά σχόλια παιδόφιλων εμφανίζονταν διαφημίσεις τους.
Το YouTube απάντησε λέγοντας θα πάρει μέτρα, όμως τίποτα δεν έγινε.
Το περιοδικό wired μάλιστα δημοσίευσε άρθρο με το οποίο φαινόταν η κατάσταση είχε επιδεινωθεί.
Η διαφαινόμενη απώλεια λοιπόν και νέων διαφημιστικών εσόδων αναγκάζει το YouTube να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού σε Όλα σχεδόν τα βίντεο που δείχνουν παιδιά έως 18 ετών.
Σύμφωνα μάλιστα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων το μπλοκάρισμα σχολιασμών σε βίντεο με παιδιά θα είναι εξ ορισμού και θα εφαρμοστεί σε διάστημα μερικών μηνών σε όλα τα βίντεο.
Μεγαλύτερη πιθανότητα δε, είναι ότι το μπλοκάρισμα του σχολιασμών θα αφορά και τους ίδιους τους γονείς.
Το YouTube ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε επίσης εντελώς την λειτουργία ορισμένων καναλιών παραδείγματος χάριν το FilthyfrankCkips, που κρίθηκαν επικίνδυνα για τα παιδιά.
Στο σημείο αυτό να πούμε ότι τα σχολια παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στους αλγόριθμους στο YouTube, έτσι ώστε να εντοπίζουν τι βίντεο ενδιαφέρουν τον χρήστη και να “σερβίρουν” το κατάλληλο content.
Παρόλα αυτά όμως το YouTube ανακοίνωσε ότι αυτό το μπλοκάρισμα των σχολίων, σε παιδικά βίντεο δηλαδή, είναι το σωστό πράγμα καιναυτό θα γίνει.
Σε όλα αυτά θα υπάρχει μία εξαίρεση και αυτό για συγκεκριμένους δημιουργούς βίντεο με παιδιά που έχουν κανάλι στο YouTube.
Σε αυτούς λοιπόν θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού εφόσον δεσμευτούν ότι θα παρακολουθούν προσεκτικά τι σχόλια αναρτώνται.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

share it

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη
Notia Today Team

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη ξεκίνησε το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη ξεκίνησε το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων Σε πλήρη λειτουργία είναι το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τη

Read More »