Χημικός ευνουχισμός παιδεραστών και στην Αλαμπάμα

Η Αλαμπάμα ετοιμάζεται να ακολουθήσει άλλες Πολιτείες της Αμερικής (Φλόριντα, Τζόρτζια, Λουιζιάνα…) και να καταστήσει υποχρεωτικό τον χημικό ευνουχισμό πριν από την αποφυλάκιση προσώπων που έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία.
Με τον νόμο που υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο της Αλαμπάμα, όλοι οι κρατούμενοι άνω των 21 ετών πουι έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο κάτω των 13 ετών, θα πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνουν φάρμακα ώστε να μειώνεται το επίπεδο της τεστοστερόνης.
Υ προϋπόθεση αυτή είναι απαραίτητη πριν αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους. Η χορήγηση των φαρμάκων θα συνεχίζεται μέχρι να κριθεί από δικαστήριο ότι «δεν είναι πλέον αναγκαία».
Σε περίπτωση διακοπής της από τον δράστη, τότε θα αυτός θαοδηγείται πίσω στη φυλακή.
Μάλιστα εκτός ορισμένων εξαιρέσεων το κόστος των φαρμάκων θα καταβάλλεται από τους κατηγορούμενους.
Ο νόμος δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τη Ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια Κέι Άιβι. Ο βουλευτής Στίβεν Χερστ που πρότεινε αυτήν την αλλαγή στον νόμο, εξήγησε ότι ήθελε «μια τιμωρία που να αντιστοιχεί στο αδίκημα», υποστηρίζοντας ότι ο χημικός ευνουχισμός θα αποτελέσει «μέτρο αποτροπής».
Πρώτη φορά που υιοθετήθηκε τέτοιο μέτρο ήταν το 1996 από την πολιτεία της Καλιφόρνια. Την ηλιόλουστη πολιτεία ακολούθησαν και άλλες όπως το Τέξας (που προετείνει ακόμα και την αφαίρεση των όρχεων με χειρουργική επέμβαση), Φλόριντα, Τζόρτζια, Λουϊζιάνα κ.α.
Στον αντίποδα ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούν ότι το μέτρο αυτό παραβιάζει το Σύνταγμα που απαγορεύει τις «βάναυσες και ασυνήθιστες» ποινές.
Βέβαια δεν έχουν τι να απαντήσουν και για τα δικαιώματα των θυμάτων. Ούτως ή άλλως το μέτρο θα επιβάλλεται σε όσους θέλουν να αποφυλακιστούν υπό όρους. Αν δεν τους αρέσει ας κάτσουν μέσα…

Νότια Προάστια 6 Ιουνίου 2019

φυλακισμένος