Ελληνική ένωση Μπιλιάρδου. Εθνικό πρωτάθλημα Τρίσποντου Μπιλιάρδου

Βρισκόμαστε δύο αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του διασυλλογικού πρωταθλήματος τρίσποντου μπιλιάρδου, και τα πράγματα για τις ομάδες που θα προκριθούν για την τελική φάση έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν.
Να θυμίσουμε ότι στην τελική φάση προκρίνονται απ’ ευθείας οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο ενώ ένα ακόμα εισιτήριο περιμένει τον καλύτερο τέτεαρτο από τους 5 ομίλους.
Σίγουρα στα τελικά έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο δύο αγωνιστικές πριν το τέλος οι παρακάτω ομάδες:

Τρισποντο Γαλλικο μπιλιάρδο

Από τον πρώτο όμιλο Tetris 1984 BC B1 και Trisponto BC B1.
Από τον δεύτερο όμιλο και οι τρεις πρώτες ομάδες εξασφάλισαν την πρόκριση, δηλαδή οι L’ Amorti Cafe B1, Athens Club B2 και από το Λουτράκι η ομάδα του Legend BC B1.
Στον τρίτο όμιλο η κατάσταση είναι ρευστή και μόνο η πρωτοπόρος στην βαθμολογία Athens Club BC B1 έχει πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση.
Στον Τέταρτο όμιλο το Enjoy Club B1 είναι από τώρα στην τελική φάση ενώ στον Πέμπτο όμιλο την πρόκριση έχει εξασφαλίσει την πρόκριση ο Amfitrion Club B1 και το La Palma B1.
Από κει και πέρα

Τρίσποντο μπιλιάρδο

Στον 1ο όμιλο η κατάσταση για την τρίτη προνομιούχο θέση αλλά και την τέταρτη που μπορεί να δίνει την πρόκριση, μπορεί να χαρακτηριστεί με μία μόνο λέξη. ΚΟΛΑΣΗ.
Το Enjoy Club βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς και τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην τέταρτη με 12 βαθμούς. Το Free Time B2, Το Koralli BC B1 και το Umbrella B1.
Αναμένεται λοιπόν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές να … πέσουν κορμιά στους αγωνιστικούς χώρους.
Στον δεύτερο όμιλο το ενδιαφέρον περιορίζεται στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης με δύο βασικούς διεκδικητές το Masse Club B1 (11 βαθμούς) και το Barrage Club B2 (10 Βαθμούς). Το Trisponto BC B2 έχει μαθηματικές ελπίδες αλλά τα πράγματα φαίνονται δύσκολα γι αυτό.
Τρίτος όμιλος ή αλλοιώς … γίνεται της κακομοίρας. Το ένα εισιτήριο έχει ξεκαθαριστεί ένω οι θέσεις 2, 3 και 4 διεκδικούνται από τέσσερις ομάδες που έχουνε μεταξύ τους έναν βαθμό διαφορά (Presvia B1 16 βαθμοί, Flash B1 15 βαθμοί, Carom Cafe B1 14 βαθμοί και Amfitrion Club Β2 13 βαθμοί).
Σκοτωμός λοιπόν και σε αυτόν τον όμιλο αναμένεται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
Στον τέταρτο όμιλο τρεις ομάδες οι Master’s B1 από την Χαλκίδα, το L’Amorti Cafe B2 και το Barrage Club B1 θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις που δίνουν την απ’ευθείας πρόκριση στα τελικά. Αυτή που θα μείνει τρίτη σε αυτό το mini group, θα καταλάβει την τέταρτη θέση στον όμιλο και θα μετράει βαθμούς και σετ για να δει αν θα βρεθεί και αυτή στα τελικά.
Στον Πέμπτο όμιλο το Europe Club B1 και το L’ Amorti Cafe B3 θα διεκδικήσουν σαν πρώτο στόχο την τρίτη προνομιούχο θέση και σαν δεύτερο στόχο αν αποτύχουν στον πρώτο, την τέταρτη θέση.
Τον πρώτο λόγο σε αυτό το Φώτο Φινις τον έχει το Europe Club B1 γιατί χρειάζεται έναν βαθμό στο τελευταίο ματς που του απομένει με τον ουραγό Mister 100 B2, ματς μάλιστα, που θα παίξει στην έδρα του.
Το L’Amorti Cafe B3 (που έχει ένα αγώνα λιγότερο από το Europe αλλά και τρεις βαθμούς πίσω) χρειάζεται δύο προϋποθέσεις
1) δύο νίκες στους τελευταίους δύο αγώνες του εκ των οποίων ο ένας είναι εναντίον του πρωτοπόρου Amfitrion Club B1 εκτός έδρας και ο άλλος εναντίον του ουραγού της βαθμολογίας Mister 100 B2 και αυτός εκτός έδρας.
2) η ομάδα της Ηλιούπολης, το Europe να χάσει στον τελευταίο αγώνα του εναντίον του mister 100 B2
Ολοι σχεδόν οι όμιλοι λοιπόν έχουν αυξημένο ενδιαφέρον στο φινάλε του πρωταθλήματος και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Η πρότελευταία αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την 6η μαϊου και η τελευταία μία εβδομάδα αργότερα την 13η Μαίου

Δες άλλες αθλητικές ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 23/04/2019