Δήμος Αλίμου: Εγκλημα στον Ιανό

Ο Δήμος Αλίμου και ο σύλλογος Κωνσταντινοπουλιτών προσκαλούν τους δημότες στην παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος:

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 30 μαρτίου 2019 στις 19:00 στην θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν, Υψηλάντου 31 και Θηδσείου στον Άλιμο.

Για το βιβλίο θ αμιλήσουν οι:

Γιώργος Κορδέλλας, σκηνοθέτης

Νίκη Καραγεώργου Τεχνικός Τύπου

Κώστας Καλημέρης κριτικός λογοτεχνίας

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ερση Βατού

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο σολίστ του πιάνου Κωνσταντίνος Δολιώτης

Με το κοινό θα συνομιλήσει η συγγραφέας η Ιω Τσόκωνα

 

Το «Έγκλημα στον Ιανό» είναι μια αξιόλογη πρώτη προσπάθεια της εξαιρετικής μεταφράστριας Ιούς Τσοκώνα, που γεννήθηκε κι εκείνη, όπως η ηρωίδα της, στην Κωνσταντινούπολη. 

Απο εκεί προέρχονται και τα αποσπάσματα από το κείμενο που μεταφράζει η Δανάη αλλά και οι αναμνήσεις της ίδιας της πρωταγωνίστριας, είναι τόσο καλογραμμένα, πηγαία και αυθεντικά.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα στυγερό έγκλημα σε κάποιο αρχοντικό της Πριγκήπου, με ένα αδιάφορο ατύχημα στην Αθήνα του σήμερα;

Ή μήπως δεν ήταν ατύχημα; Συνδετικός κρίκος των δύο ιστοριών είναι η Δανάη.

Μια μεταφράστρια, επηρεασμένη από την αστυνομική λογοτεχνία που υπηρετεί από καιρό, βλέπει παντού δολοφονίες. 

Το τελευταίο μυθιστόρημα που μεταφράζει διαδραματίζεται σε ένα από τα νησιά της Προποντίδας, στην Κωνσταντινούπολη, και είναι αυτό που τροφοδοτεί τις εμμονές της και την οδηγεί σε αχαρτογράφητα για εκείνη μονοπάτια… 

Ως άτυπο συνεργάτη στην περιπέτειά της βρίσκει τον Νικηφόρο, έναν νεαρό και άπειρο αστυνομικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. 

 

Διάβασε άλλα νέα για τον Δήμο Αλίμου εδώ

Περισσότερες καλλιτεχνικές ειδήσεις εδώ

Δήμος Αλίμου 28/03/2019

Εγκλημα στον Ιανό

Νέες «βόμβες» Τζαβάρα: Ούτε είμαι άρρωστος, ούτε παραιτήθηκα – Δεν ήθελα να προκαλέσω ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία – DocumentoΝέες «βόμβες» Τζαβάρα: Ούτε είμαι άρρωστος, ούτε παραιτήθηκα – Δεν ήθελα να προκαλέσω ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία – Documentoon November 28, 2022 at 12:52 pm

Read More »