Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Δήμος Αλίμου Συνέχεια του προγράμματος Η Ζωή είναι ωραία

Σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης για ψυχική ισορροπία και ουσιαστική στήριξη, το “e-ζωή είναι ωραία” επιστρατεύει τη φαντασία και αποπειράται να κρατήσει το ηθικό όλων μας ακμαίο με αγάπη, θετική ενέργεια και χιούμορ, που όλοι χρειαζόμαστε! Ας βρούμε τον δικό μας τρόπο αντίστασης σε αυτό που συμβαίνει κι ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ομορφύνει συναισθηματικά και πνευματικά.

Ο Δήμος Αλίμου θέλοντας να στηρίξει τον αγώνα όλων μας να παραμείνουμε δυνατοί και αισιόδοξοι, προσαρμόζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” στα νέα δεδομένα και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας συμμετέχοντας και δια-δρώντας στις προτάσεις του προγράμματος ‘’e-ζωή είναι ωραία’’.

Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τον αναγκαστικό περιορισμό αυτής της περιόδου και να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο μέσα μας.

Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Είναι η στιγμή που όλοι μπορούμε «μένοντας σπίτι» να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον δικό μας ιδανικό κόσμο και να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει αυτή η παγκόσμια περιπέτεια, να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί πιο ενωμένοι, μονιασμένοι, ουσιαστικά δημιουργικοί και ανθρώπινοι.

Είναι η στιγμή που όλοι μπορούμε «μένοντας σπίτι» να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον δικό μας ιδανικό κόσμο και να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει αυτή η παγκόσμια περιπέτεια, να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί πιο ενωμένοι, μονιασμένοι, ουσιαστικά δημιουργικοί και ανθρώπινοι.

Νέα χόμπι, εναλλακτικά δείπνα με αγαπημένους φίλους και οικογενειακά μέλη που είναι μακριά, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων από την άνεση του καναπέ μας, ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλου του κόσμου, φιλανθρωπικές δράσεις, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια και πολλά άλλα θα προσκαλούν το κοινό να πειραματιστεί και να ψυχαγωγηθεί με νέους τρόπους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δια-δράσεις του προγράμματος ‘’e-ζωή είναι ωραία’’, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα (www.alimos.gr) του Δήμου. Οι δια-δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου χρειάζεται βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη για τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Skype, Ζοοm, Ιστοσελίδα Δήμου, Instagram), προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποια από τις δια-δράσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία”, μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δήμος Αλίμου Συνέχεια του προγράμματος Η Ζωή είναι ωραία

Σάββατο 2 Μαΐου

Διαδικτυακή Ξενάγηση

Ένα μοναδικό διαδραστικό ταξίδι στις Πυραμίδες της Γκίζας

Στο «Βιβλίο της Ανησυχίας» ο Πορτογάλος ποιητής Φ. Πεσσόα έλεγε πως «ο άνθρωπος που κατάφερε να ταξιδέψει με τον νου, δε χρειάστηκε να ταξιδέψει ποτέ, αφού είχε πάει σε όλα τα μέρη του κόσμου». Κι ενώ μέχρι πρότινος ξέραμε ότι το ταξίδι συνδέεται πάντα με την προετοιμασία μιας βαλίτσας, τώρα πια με λίγη προσπάθεια και πολλή φαντασία το ταξίδι μπορεί να γίνει υπόθεση με μόνη αποσκευή… τον νου.

Μια τελευταίας τεχνολογίας ξενάγηση με πολλά σημεία διάδρασης. 

Με ένα κλικ βρισκόμαστε στη Νεκρόπολη της Γκίζας, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε από την άνεση του σπιτιού μας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Ένα από τα παλαιότερα και πιο εντυπωσιακά σωζόμενα κτίσματα του κόσμου.

Ξεκινήστε την συναρπαστική περιήγηση στις Πυραμίδες της Γκίζας https://www.google.co.uk/maps/about/behind-the-scenes/streetview/treks/pyramids-of-giza/.

Κυριακή 10 Μαΐου

Θεατρική Παράσταση… αλλιώς

«Με δύναμη από την Κηφισιά»

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ένα έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά γραμμένο με σπινθηροβόλο χιούμορ, γρήγορο ρυθμό και ανάλαφρη διάθεση, άλλοτε φάρσα, άλλοτε κομεντί, άλλοτε δράμα, με αριστοτεχνική κατασκευή, το Με δύναμη από την Κηφισιά αναδεικνύει το εσωτερικό κενό τεσσάρων ηρωίδων και την απελπισία τους μπροστά στο πέρασμα του χρόνου. 

Εγκλωβισμένες σε ένα αστικό σαλόνι των βορείων προαστίων, οι γυναίκες αυτές γίνονται φορείς της νεύρωσης, της αγωνίας και της τρομερής τους λαχτάρας για ζωή. Η πορεία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, μια πορεία με κύριο ζητούμενο τη δύναμη και την ανεξαρτησία, τις βρίσκει ολοένα και πιο αποδυναμωμένες.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη

Παρακολουθήστε την παράσταση https://nkt.gr/play/216/me-dynamh-apo-thn-khfisia/.

Πέμπτη 14 Μαΐου, στις 18:00-19:00

Διαδικτυακό Μάθημα

Εκμάθηση Χασάπικου Χορού με τον Ντίνο Ηλία

Με βασικό μας όχημα την αισιοδοξία και ατενίζοντας τις καλύτερες μέρες που έρχονται είναι η τέλεια στιγμή να αναδειχθούμε σε χορευτικά ταλέντα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, αρχάριους και μη, μικρούς και μεγάλους. Για να συμμετέχετε σε αυτό το μάθημα χορού δε θα χρειαστείτε τίποτε άλλο πέρα από το να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Ζοοm. Για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος θα βοηθήσει να είστε 15 λεπτά νωρίτερα μέσα στην τηλεδιάσκεψη (17:45), για να εξοικειωθείτε αλλά και να γνωριστείτε με τον δάσκαλο.

Δηλώστε συμμετοχή και λάβετε τον κωδικό για τη συμμετοχή σας στο μάθημα καλώντας στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:00 – 18:00. Ο αριθμός συμμετεχόντων θα περιοριστεί στα 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 12 Μαΐου.

Τρίτη 19 Μαΐου, στις 18:00

Διά-δραση αγάπης

Δείξε μου το βιβλίο σου να σου πω ποιος είσαι

Ο Αμερικανός μουσικός Φρανκ Ζάππα έλεγε: «Τόσα πολλά βιβλία, τόσος λίγος χρόνος». Αντιστρέφοντας τη φράση και κάνοντας το βιβλίο καλύτερο σας φίλο όσο ποτέ άλλοτε, ίσως να ξανασυναντηθήκατε με ένα παλιό αγαπημένο βιβλίο ή να γνωρίσατε τον μαγικό κόσμο ενός νέου που διαβάσατε απνευστί. Κι επειδή ένας καλός φίλος ποτέ δε σε εγκαταλείπει και είναι ωραίο να τον μοιράζεσαι, το απόγευμα της ανοιξιάτικης Τρίτης αιφνιδιάστε τον αγαπημένο σας γείτονα ή φίλο δανείζοντάς του ένα από τα αγαπημένα σας βιβλία.

Τip: Μια κουβεντούλα αφού το διαβάσει, ίσως σας δέσει περισσότερο!

Δημιουργήθηκε ένα νέο προφίλ στο Instagram με όνομα e_zoi_einai_oraia, για να μοιράζεστε με όλους τους δημότες Αλίμου τις εμπειρίες σας. Στείλτε μας στο inbox μια φωτογραφία από το αγαπημένο σας βιβλίο και ο Δήμος θα τη δημοσιεύσει. 

Αν δεν έχετε πρόσβαση εσείς, τότε ζητήστε τη βοήθεια των μικρότερων φίλων ή μελών της οικογένειας.

Σάββατο 30 Μαΐου

Δημιουργική μαγειρική

Τραπέζι από μικρούς κύριους και μικρές κυρίες

Αγαπημένοι γονείς και αγαπημένοι μας παππούδες και γιαγιάδες, επειδή ξέρουμε πόσο κουραστικό είναι να σκέφτεστε το μενού της κάθε μέρας, αποφασίσαμε να σας ξεκουράσουμε περνώντας τα μαγειρικά ηνία στους μικρούς της οικογένειας. Βάλτε τα καλά σας και ετοιμαστείτε για το πιο δημιουργικό τραπέζι. Ίσως χρειαστεί να εφοδιαστείτε με υπομονή για το καθάρισμα της κουζίνας μετά το μαγείρεμα των μικρών σεφ, όμως σίγουρα αυτή η στιγμή θα σας μείνει αξέχαστη. Σας εγγυόμαστε άφθονο γέλιο και τις πιο ευφάνταστες γεύσεις.

Tip: Ενημερώστε μια – δυο μέρες πριν τους μικρούς σεφ, για να έχουν χρόνο να σκεφτούν τη συνταγή και τα υλικά τους.

Διαβάστε ακόμα

Οι ιδιοκτήτες Bar και εστιατορίων παρέδωσαν τα κλειδιά στον Δήμαρχο Ανκόνας στην Ιταλία

Τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες εστίασης και ψυχαγωγίας στην χώρα μας είναι ίδια με… read more

Ευλογιά των πιθήκων: Αύριο τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα – Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλαβε το περιστατικό – Η ΚαθημερινήΕυλογιά των πιθήκων: Αύριο τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα – Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλαβε το περιστατικό – Η Καθημερινήon May 22, 2022 at 10:13 am

Ευλογιά των πιθήκων: Αύριο τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα – Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλαβε το περιστατικό  Η ΚαθημερινήΕυλογιά των πιθήκων: Αύριο τα αποτελέσματα για το

Read More »

Στον Νέο Κόσμο, ο Τόμας έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμη – Η ΚαθημερινήΣτον Νέο Κόσμο, ο Τόμας έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμη – Η Καθημερινήon May 22, 2022 at 3:41 pm

Στον Νέο Κόσμο, ο Τόμας έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμη  Η ΚαθημερινήΣτον Νέο Κόσμο, ο Τόμας έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμη  Η ΚαθημερινήΣτον Νέο Κόσμο, ο Τόμας

Read More »

Τουρκία: Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε για αστυνομική βία σε διαδήλωση – Έξαλλο το τουρκικό ΥΠΕΞ – Πρώτο ΘέμαΤουρκία: Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε για αστυνομική βία σε διαδήλωση – Έξαλλο το τουρκικό ΥΠΕΞ – Πρώτο Θέμαon May 22, 2022 at 3:27 pm

Τουρκία: Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε για αστυνομική βία σε διαδήλωση – Έξαλλο το τουρκικό ΥΠΕΞ  Πρώτο ΘέμαΤουρκία: Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε για αστυνομική βία σε διαδήλωση

Read More »

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θα ησυχάσω μέχρι να γίνει η Ουκρανία μέλος της ΕΕ» είπε ο Ντούντα στην ουκρανική βουλή – Πρώτο ΘέμαΠόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θα ησυχάσω μέχρι να γίνει η Ουκρανία μέλος της ΕΕ» είπε ο Ντούντα στην ουκρανική βουλή – Πρώτο Θέμαon May 22, 2022 at 12:01 pm

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θα ησυχάσω μέχρι να γίνει η Ουκρανία μέλος της ΕΕ» είπε ο Ντούντα στην ουκρανική βουλή  Πρώτο ΘέμαΠόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θα

Read More »

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Διερευνητικές Μαξίμου για πρόωρες εκλογές – Η ΑΥΓΗΚυβέρνηση Μητσοτάκη / Διερευνητικές Μαξίμου για πρόωρες εκλογές – Η ΑΥΓΗon May 22, 2022 at 11:54 am

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Διερευνητικές Μαξίμου για πρόωρες εκλογές  Η ΑΥΓΗΚυβέρνηση Μητσοτάκη / Διερευνητικές Μαξίμου για πρόωρες εκλογές  Η ΑΥΓΗΚυβέρνηση Μητσοτάκη / Διερευνητικές Μαξίμου για πρόωρες εκλογές  Η ΑΥΓΗΟι

Read More »

Live Streaming: Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας (15.00) – FosonlineLive Streaming: Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας (15.00) – Fosonlineon May 22, 2022 at 10:57 am

Live Streaming: Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας (15.00)  FosonlineLive Streaming: Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας (15.00)  FosonlineLive Streaming: Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας (15.00)  FosonlineΟι τοπικές ειδήσεις σας – Βάρη –

Read More »

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Κάρολαϊν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι πια ένας ξένος για την Λυδία – NewsITΓλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Κάρολαϊν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι πια ένας ξένος για την Λυδία – NewsITon May 22, 2022 at 10:37 am

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Κάρολαϊν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι πια ένας ξένος για την Λυδία  NewsITΓλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Κάρολαϊν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι

Read More »

Δίδυμο κλεφτών άρπαζε μοτοσικλέτες από τον Άγιο Δημήτριο και τον Νέο Κόσμο – ZouglaΔίδυμο κλεφτών άρπαζε μοτοσικλέτες από τον Άγιο Δημήτριο και τον Νέο Κόσμο – Zouglaon May 22, 2022 at 9:51 am

Δίδυμο κλεφτών άρπαζε μοτοσικλέτες από τον Άγιο Δημήτριο και τον Νέο Κόσμο  ZouglaΔίδυμο κλεφτών άρπαζε μοτοσικλέτες από τον Άγιο Δημήτριο και τον Νέο Κόσμο  ZouglaΔίδυμο κλεφτών άρπαζε

Read More »

Γλυκά Νερά: «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πατέρας, είναι ξένος», λέει ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης – Reader.grΓλυκά Νερά: «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πατέρας, είναι ξένος», λέει ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης – Reader.gron May 22, 2022 at 8:02 am

Γλυκά Νερά: «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πατέρας, είναι ξένος», λέει ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης  Reader.grΓλυκά Νερά: «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πατέρας, είναι ξένος», λέει

Read More »