Εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος Ίριδα στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

Τριμερή συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Υπουργείου Εσωτερικών με σκοπό τη λειτουργία του πληροφορικού συστήματος ΊΡΙΔΑ στις υπηρεσίες του δήμου.
Το Ιριδα είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και ο δήμος μέσα από αυτή την συμφωνία εξασφάλισε την δωρεάν λειτουργία του.
Το σύστημα Ίριδα αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του κέντρου κέντρου μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Είναι ένα σύγχρονο αποτελεσματικό και ασφαλές πληροφοριακό σύστημα. Η χρήση του αναμένεται να προσφέρει τα μέγιστα στη διοικητική ικανότητα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης αλλά και να συνεισφέρει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων.
Θα εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο στη διακίνηση αλληλογραφίας μειώνοντας τις μετακινήσεις αποστολής παράδοσης αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα.
Το Ίριδα προσφέρει επίσης καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα, ενώ με την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων, εξοικονομείται σημαντική ποσότητα σε χαρτιά και μελάνια.

Τον Δήμο σε αυτή τη συμφωνία τον εκπροσώπησε ο κύριος Πέτρος Ξηνταβελόνης Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο οποίος και υπέγραψε τη σχετική συμφωνία.

Πέτρος Ξηνταβελώνης
Ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Πέτρος Ξηνταβελώνης με τον εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την υπογραφή της συμφωνίας