Δήμος Γλυφάδας:Ενισχύεται η Δημοτική συγκοινωνία της Γλυφάδας.

Η Δημοτική συγκοινωνία της Γλυφάδας ξεκίνησε την λειτουργία της το 2015. Προκειμένου τα πρώτα δημοτικά λεωφορεία να κυκλοφορήσουν στην πόλη,χρειάστηκε πολύμηνη προσπάθεια της Δημοτικής αρχής.
Από το 2015 λοιπόν τα λεωφορεία κυκλοφορούν σε δύο δρομολόγια.
Και οι δύο δημοτικές γραμμές έχουν αφετηρία τους τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Η πρώτη μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο περνάει από την Ευρυάλη, συνεχίζει φθάνοντας στον σταθμό του Μετρό Ελληνικού, ανηφορίζει στην Τερψιθέα, συνεχίζει ατην Αγία Τριάδα, περνάει από την Αιξωνή και τέλος ακολουθεί την οδό Κύπρου για να καταήξει στην αφετηρία.
Η δεύτερη διαδρομή ακολουθεί την οδό Λαζαράκη διασχίζοντας έτσι το κέντρο της πόλης, και μετά Αιξωνή, Αγία Τριάδα, Τερψιθέα,Μετρό Ελληνικού, ευρυάλη και πίσω στην αφετηρία.
Μέχρι σήμερα τις ανάγκες των δύο διαδορμών τις κάλυπταν πέντε λεωφορεία μεσαίου μεγέθους, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Πλέον η δύναμη των λεωφορείων σχεδόν διπλασιάζεται αφού προστίθενται 4 ακόμα λεωφορεία ανεβάζοντας έτσι το σύνολο στα 9.
Τα λεωφορεία κινούνται στις δύο αυτές κυκλικές διαδρομές για 12 ώρες καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.,
Με την προσθήκη των 4 καινούργιων λεωφορείων αναμένεται να αυξηθεί η πυκνότητα των δρομολογίων αναβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Οι μετακινήσεις των πολιτών στην Γλυφάδα θα είναι από τώρα και στο εξής ακόμα πιο εύκολες και απλές.
Ο Γιώργος παπανικολάου, Δήμαρχος της Γλυφάδας δήλωσε σχετικά:
«Μια νέα εποχή ξεκινά για τη δημοτική μας συγκοινωνία!. Τα τέσσερα ολοκαίνουργια, τελευταίας γενιάς λεωφορεία είναι καθόλα έτοιμα και θα βγουν άμεσα στους δρόμους για να εξυπηρετούνται καλύτερα,
πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας.
Ολοκληρώσαμε όλες τις τυπικές και χρονοβόρες διαδικασίες και είμαστε υπερήφανοι που από σήμερα η δημοτική μας συγκοινωνία …ανεβάζει στροφές!»

Δες άλλες ειδήσεις για την Γλυφάδα εδώ

Δήμος Γλυφάδας 03/04/2019