Δημοτικές δράσεις για Οσκαρ – Ρεκόρ Γκίνες από την Ανταποδοτική ανακύκλωσης Ιωαννίνων

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 429.524 μπουκάλια συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν σε μία εβδομάδα στα αυτόματα και υψηλής τεχνολογίας Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων».
Το συγκεκριμένο νούμερο αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.
Το ρεκόρ που επιτεύχθηκε αφορά τη συλλογή και ανακύκλωση 134.972 κιλών γυάλινων συσκευασιών, που αντιστοιχούν σε 429.254 μπουκάλια.
Οι γυάλινες συσκευασίες μαζεύτηκαν την εβδομάδα από 30.4.2019 έως 7.5.2019.
Αυτή ήταν και η καλύτερη εκκίνηση της λειτουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων, στέλνοντας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Για άλλη μία φορά δήμοι της περιφέρειας πρωτοστατούν σε οικολογικά θέματα. Να θυμίσουμε την προ ημερών έναρξη λειτουργίας ηλεκτρικών οχημάτων τον δήμο Τρικκαίων (Τρίκαλα).
Ας ελπίσουε να δούμε σύντομα αντίστοιχες ενέργειες και από τους δήμους των Νοτίων προαστίων, αφού εδώ η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι κατά πολύ βαρυτερη και η οικολογική συνείδηση είναι ανάγκη να γίνει μέρος της καθημερινότητας των πολιτών των δήμων.

Δες άλλες οικολογικές ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 8 Μαϊου 2019

ανακυκλωση