Δήμος Ηλιούπολης: Συνέχεια Συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων

Από τον Δήμο Ηλιούπολης ανακοινωθηκε η συνέχεια των αντιπλημμυρικών εργων στην πόλη.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα έργα έχουν ξεκινήσει στις οδούς Πάρου, Τρικάλων και Μακεδονίας.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι δρόμοι Αναστάσεως, Υπερείδου, Θουκυδίδου, Δημοσθένους, Απόλωνος.
Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

αντιπλημμυρικά έργα Ηλιούπολη

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου του Δήμου

Συνεχίζονται στην Ηλιούπολη τα συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα μετά τους μεγάλους συλλεκτήριους αγωγούς Σ2 και Σ3 και παράλληλα με το διαδημοτικό έργο στη περιοχή Καρέα – Αναστάσεως.
Συγκεκριμένα ξεκίνησαν τα έργα στις οδούς Πάρου, Τρικάλων και Μακεδονίας με μικρότερους αγωγούς που θα διοχετεύουν τα όμβρια ύδατα στους μεγάλους συλλεκτήριους.
Η αποπεράτωση του μεγάλου έργου προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ επέτρεψε την κατασκευή των μικρότερων αντιπλημμυρικών έργων σε προβληματικές περιοχές γειτονιάς όπως αυτήν των Αστυνομικών, έτσι ώστε αυτά να διοχετεύονται με ασφάλεια, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.
Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα εφαρμοστεί και στην περιοχή της οδού Αναστάσεως, Υπερείδου, Θουκυδίδου, Δημοσθένους, Απόλωνος κ.λ.π.. Αμέσως μετά την αποπεράτωση του μεγάλου διαδημοτικού έργου που θα μπορεί να υποδεχτεί τα νερά της βροχής από διάφορες περιοχές θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες διακλαδώσεις που θα απαλλάξουν οριστικά τους κατοίκους από τους κινδύνους πλημμύρας.
Έτσι εξελίσσεται κανονικά και με συνέπεια , όπως είχε προγραμματιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης, και η πόλη θωρακίζεται από άκρο σε άκρο.

Διάβασε άλλα νεα για την Ηλιούπολη εδώ
Πηγή Δήμος Ηλιούπολης

Ηλιούπολη 30/03/2019