fbpx
April 4, 2020
  • 6:15 am Live η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου
  • 12:01 pm Tablet σε όλους τους μαθητές από τον Δήμο Γλυφάδας
  • 3:19 pm Διαμαρτυρίες για την ασφαλτόστρωση της Βασ. Κωνσταντίνου στην Βάρη
  • 6:50 am Διακοπή ρεύματος στην Κυψέλη την Κυριακή 5 Απριλίου
  • 6:28 am Καλλιθέα: Χειροπέδες πέρασαν σε σεσημασμένο Ιρανό “μπουκαδόρο”
  • 1:06 pm Επιστολή Χατζηδάκη προς την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Eμπορος αυτοκινήτων στα Βόρεια προάστια γύρισε πίσω το κοντέρ 200.000χλμ

Ανυποψίαστος καταναλωτής διαπίστωσε ότι το μεταχειρισμένο όχημα που αγόρασε είχε διανύσει 200.000 χλμ. επιπλέον από αυτά που ανέγραφε.

Σε σπορ φαίνεται ότι έχουν μετατρέψει το γύρισμα των χιλιομέτρων κάποιοι έμποροι στα Βόρεια Προάστια καθώς όπως αποδεικνύεται ο «διάσημος» Έμπορος των Βορείων Προαστίων απέκτησε ανταγωνιστή και μάλιστα τους ίδιους βεληνεκούς! Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελία καταναλωτή ο οποίος απέκτησε ένα Toyota Yaris από το νέο «φυντάνι» των Βορείων Προαστίων μόλις πήγε να το περάσει από ΚΤΕΟ τον ενημέρωσαν ότι το αυτοκίνητό του έχει γυρισμένα χιλιόμετρα!

Μάλιστα ο νέος επιτήδειος έμπορος των Βορείων Προαστίων σε ένα μικρό αυτοκίνητο είχε μειώσει κατά 200.000 χιλιόμετρα τις ενδείξεις του κοντέρ του αυτοκινήτου που είχε πουλήσει στον ανυποψίαστο καταναλωτή καθώς το όχημα φαίνονταν ότι είχε διανύσει 68.000 χλμ. ενώ στην online βάση δεδομένων του ΥΜΕ που χρησιμοποιούν τα ΚΤΕΟ διαπιστώθηκε η ανακολουθία με κάποια προηγούμενη ένδειξη σε έλεγχο να προσδιορίζεται στα 262.000 χλμ.!

Eμπορος αυτοκινήτων στα Βόρεια προάστια γύρισε πίσω το κοντέρ 200.000χλμ

Όπως αναφέρει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Τον Αύγουστο του 2017 απέκτησα ένα μεταχειρισμένο Toyota Yaris από έμπορο στα Βόρεια Προάστια έναντι του ποσού των 7.000 ευρώ ο οποίος μάλιστα «διαφήμιζε» πως όλα τα αυτοκίνητα έχουν διανύσει τα χιλιόμετρα που αναγράφουν σε αντίθεση με τον γνωστό επιτήδειο έμπορο των Βορείων Προαστίων! Μετά την ισχύ της νέας νομοθεσίας περί ελέγχου των διανυθέντων χιλιομέτρων από τα ΚΤΕΟ έφθασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να περάσω και εγώ από Τεχνικό Έλεγχο το όχημά μου. Ωστόσο προς μεγάλη μου έκπληξη το αυτοκίνητο κόπηκε με σοβαρή έλλειψη καθώς διαπιστώθηκε ανακολουθία χιλιομέτρων και μάλιστα πολύ μεγάλη διαφορά στα διανυθέντα χιλιόμετρα. Ο ελεγκτής του ΚΤΕΟ με ενημέρωσε ότι το όχημά μου φαίνεται ότι στο παρελθόν ότι έχει περάσει από Τεχνικό Έλεγχο έχοντας διανύσει 262.000 χλμ. ενώ τώρα ο χιλιομετρητής αναγράφει 68.000 χλμ. Στην αρχή τρομοκρατήθηκα αλλά κατόπιν ώριμης σκέψης αποφάσισα να επισκεφθώ αμέσως τον έμπορο από όπου απέκτησε το αυτοκίνητο. Στην αρχή ο έμπορος μόλις άκουσε τι έπαθα στο ΚΤΕΟ μου αποκρίθηκε ότι και εκείνος μάλλον είχε πέσει θύμα απάτης και η εταιρεία απ’ όπου προμηθεύτηκε το όχημα είχε γυρίσει τα χιλιόμετρα. Ωστόσο η ημερομηνία όποτε και αλλάχθηκαν τα χιλιόμετρα αποδείκνυε ότι η αλλαγή των χιλιομέτρων έγινε όταν το αυτοκίνητο βρίσκονταν στην ιδιοκτησία της εμπορίας των μεταχειρισμένων και όχι της εταιρείας ενοικιάσεων απ’ όπου και το προμηθεύτηκε.

Στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει ότι εκείνος δεν έχει επέμβει στα χιλιόμετρα του οχήματος και πως δεν μπορεί να με βοηθήσει και ας κάνω ότι θέλω! Χωρίς δεύτερη σκέψη επισκέφθηκα δικηγόρο ο οποίος μου είπε ότι μπορώ να διεκδικήσω κάποια χρήματα ή να του επιστρέψω το όχημα αλλά κάτι τέτοιο θα σήμαινε μια δαπάνη περίπου 800 ευρώ και υπομονή μέχρι την διεξαγωγή του δικαστηρίου αλλά και της έφεσης. Όπως που επισήμανε όλοι αυτοί οι επιτήδειοι κρύβονται πίσω από το νόμο ΣΥΡΙΖΑ και μπορούν να δρουν ανενόχλητοι ακόμη και αν καταδικαστούν! Ξεκίνησα λοιπόν τις διαδικασίες για να δικαιωθώ από την Δικαιοσύνη έστω και μετά από καιρό.

Ωστόσο αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τα γυρισμένα χιλιόμετρα από επιτήδειους εμπόρους μεταχειρισμένων διάβασα τα ρεπορτάζ του Newsauto.gr σχετικά με τον Έμπορο των Βορείων Προαστίων και θεώρησα υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω ότι ο γνωστός επιτήδειος απέκτησε και ανταγωνιστή και μάλιστα στα «κυβικά» του!

Επειδή μάλιστα ο έμπορος μεταχειρισμένων κατηγορούσε τον Έμπορο των Βορείων Προαστίων ότι έχει καταστρέψει την αγορά στην συγκεκριμένη περιοχή το θέμα αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον καθώς ο ένας επιτήδειος κατηγορεί τον άλλον ότι γυρίζει χιλιόμετρα ενώ στην πραγματικότητα και οι δύο γυρίζουν χιλιόμετρα και βέβαια όπως αποδείχθηκε κάνουν και… «κόντρες» ποιος θα εξαπατήσει καλύτερα τους ανυποψίαστους καταναλωτές πουλώντας κάποιο μεταχειρισμένο με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα γυρισμένα!

Μόλις ενημέρωσα τον δεύτερο επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων στα Βόρεια Προάστια πως θα τα πούμε στα δικαστήρια εκείνος χαμογέλασε και μου είπε «καλή τύχη»! Ωστόσο μόλις του ανέφερα ότι κατήγγειλα και το θέμα στο Newsauto.gr αμέσως έσπευσε να μου πει να τα βρούμε και δεν δίστασε να μου προτείνει να του επιστρέψω το αυτοκίνητο που είχα αγοράσει και να μου επιστρέψει πίσω μέρος των χρημάτων μου!

πηγή newsauto.gr

Διαβάστε ακόμα

Ηλιούπολη:Σοκάρει 50χρονος που ασέλγησε σε 13χρονο κοριτσάκι ΑμεΑ

Προχθές Σάββατο 50χρονος έγινε αντιληπτός στην προσπάθεια του να ασελγήσει σε βάρος 13χρονου κοριτσιού ΑμεΑ … read more

Γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργήσουν e-shop σήμερα;

Η ανάγκη στην σημερινή εποχή για γνώση του πελάτη και αποτελεσματική αλληλεπίδραση read more