Αδειο το ΟΑΚΑ , στην Α2 ο Ολυμπιακός

Θυμάμαι το 2004 όταν η Eθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο έγραψε το έπος της Πορτογαλλίας, κερδίζοντας το Euro,πλήθος δημοσιευμάτων κατέκλυσαν τον τύπο, ζητώντας να μην χαθεί η ευκαιρία.
Να μην χαθεί η ευκαιρία, να αναπτυχθεί το παιχνίδι, να ζήσουμε στιγμές αντίστοιχες με αυτές που ζήσαμε με το μπάσκετ μετά από την επιτυχία του Ευρωμπάσκετ (δύο φορές χρυσό μεταξύ άλλων, το 1987 και το 1995).
Τα επόμενα χρόνια τα δημοσιεύματα εστίαζαν στην ευκαιρία που χάθηκε, δημοσιεύματα τα οποία εντείνονταν μετά από κάθε αποτυχία της Εθνικής.
Λες εντάξει, μια χαμένη ευκαιρία, δεν βαριέσαι, πάλι καλά και εκεί που μας έφτασαν τα παιδιά, τουλάχιστον στο μπάσκετ ε? Εκεί σκίζουμε…
Και όμως, τα καταφέραμε και εκεί.
Η χθεσινή εικόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα Παναθηναϊκου – Ολυμπιακού, το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι απογοητευτική.
Εκεί καταντήσαμε ένα παιχνίδι με βαριά ιστορία.
Ενα παιχνίδι που κουβαλάει στις βαλίτσες του 2 Χρυσά Πανεϋρωπαϊκά, ένα αργυρό, ένα χάλκινο, ένα αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, Νίκη επί της Dream Team των Αμερικανών, πολλά Πανεϋρωπαϊκά σε συλλογικό επίπεδο.
Ενα άθλημα που το έχουν κοσμήσει παίκτες με βαριά ιστορία, όπως ο Γκάλης και ο Γιαννάκης.
Ενα παιχνίδι που έχει ακόμα και σήμερα σαν εκπρόσωπο του ένα παιδί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον Γιάννη Αντετοκούμπο, που καταπλήσσει τους πάντες και βαδίζει ολοταχώς γιανα κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου παίκτη στο NBA.
Τον Γιάννη Αντετοκούμπο που μόλις χθές ανακοίωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός γηπέδου μπάσκετ στο πολύπαθο Μάτι.
Και όμως, me όλο αυτό το καταπληκτικό background  καταντήσαμε να δούμε την  χθεσινοβαρδινή εικόνα.
Κρίμα.

Αλλά να μου πεις εδώ σαν Ελληνες έχουμε καταντήσει εδώ που είμαστε σαν λαός σήμερα, ενώ είχαμε το background των αρχαίων Ελλήνων, το μπάσκετ θα γλύτωνε?
Όπως λέει όμως και το λαϊκό ρητό, αυτή την στάνη έχουμε, αυτό το γάλα βγάζουμε
Δεν βαριέσαι, ας τσακωθούμε τώρα στο διαδίκτυο για το ποιός θα εκλεγεί για να μας βολέψει ή να τακτοποιήσει την υπόθεση μας, ας αναπαράξουμε κανά fake news…  έχει ο Θεός. 

P.S. Εχω βαρεθεί να ακούω για τους αρχαίους προγόνους μας, για το πως έδειξαν τα φώτα του πολιτισμού, το τι μας χρωστάει ο υπόλοιπος πλανήτης.
ok, οι πρόγονοι μας καλά τα κατάφεραν. Εμείς στην σύγχρονη εποχή τι κάνουμε; Αν νομίζεις φίλε αναγνώστη ότι οι υπόλοιποι λάοι θα σου πιστώσουν κάτι λόγω της αίγλης των Αρχαίων, μάλλον πλανάσαι πλάνην οικτράν. Αν δεν κάνουμε κάτι μόνοι μας, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, φοβάμαι ότι η παρακμή είναι προδιαγεγραμμένη.
Εκτός από τους Ελληνες υπήρξαν και άλλοι λαοί με πλούσιο πολιτισμό. οι Αιγύπτιοι παραδείγματος χάριν.
Ξέρετε κανέναν να έχει σε υπόληψη τους τωρινούς Αιγύπτιους λόγω του ένδοξου παρελθόντος τους;

Δες άλλες αθλητικές ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 21 Μαϊου 2019

αδειο το οακα