Ελληνικό – Αργυρούπολη “ξανά η πόλη Μπροστά” ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εχθές πέρασε τροπολογία από την Βουλή για το Ελληνικό. Με την νέα ″ερμηνεία″, αλλάζουν οι όροι του νόμου και της σύμβασης που είχαν συμφωνηθεί με τον Επενδυτή.

Η “ερμηνεία” αυτή, αφορά το επιτρεπόμενο υψόμετρο κατασκευής κτιρίων μέσα στην επένδυση, όπως καταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αλλοιώνει τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα σχέδια, εις βάρος του τοπίου και του πράσινου που προβλέπεται να δημιουργηθεί. Οι συγκεκριμένοι όροι δόμησης ήταν εξ αρχής γνωστοί και έπρεπε να ακολουθηθούν.

Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο άγχος της Κυβέρνησης ώστε να ξεκινήσει το έργο του Ελληνικού, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε βάρος των κατοίκων των γύρω περιοχών και ειδικά των δημοτών του δικού μας Δήμου.

Εμείς, υπενθυμίζουμε ότι η Παράταξή μας, είναι υπέρ της αξιοποίησης του χώρου, αλλά με ανοιχτές διαδικασίες και με όρους ανταποδοτικότητας όσον αφορά τις υφιστάμενες συνοικίες μας.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να αποσαφηνίσει την στάση της σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, και να ενημερώσει άμεσα τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημότες μας σχετικά με τις επαφές που είχε με την νέα Κυβέρνηση.

Το μέλλον του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, αφορά όλους μας.

Το γραφείο Τύπου.

δες άλλες ειδήσεις από τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης εδώ

Notia Today 1 Αυγούστου 2019

111