Θα ακολουθήσει την τύχη της Huawei το iPhone?

Ο Εμπορικός πόλεμος που έχει κυρήξει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα είχε το πρώτο θύμα της τις προηγούμενες ημέρες.
Αυτό δεν άλλο από την Κινέζικη εταιρία Huawei , στην οποία η Google λλά και άλλες εταιρίες όπως π.χ. η Intel επέβαλλάν αποκλεισμό από υπηρεσίες και προϊόντα εναρμονιζόμενες πλήρως με τις επιταγές της Αμερικανικής κυβέρνησης.
Όπως είναι αναμενόμενο η Κινεζική κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια.
Το επόμενο θύμα αυτού του εμπορικού πολέμου αναμένεται να είναι το iPhone.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Κινεζική κυβέρνηση θέλει να πλήξει το Αμερικανικό προϊόν, προχωρόντας έτσι σε μία ενέργεια τύπου οφθαλμόν αντί οφθαλμού.
Η Huawei είναι η βιτρίνα της Κίνας στο εξωτερικό και η Apple είναι το brand με αντίστοιχη λειτουργία για την Αμερική.
Η Κινεζική κυβέρνηση εξετάζει τηνπερίπτωση να απαγορεύσει σε Κινεζικές εταιρίες να συνεργάζονται είτε μέσω προσφοράς υπηρεσιών, είτε μέσω προσφοράς προϊόντων με την Apple.
Μία τέτοια ενέργεια θα πλήξει σοβαρά την Αμερικάνική εταιρία αφού πολλές από τις προμηθεύτριες εταιρίες της είναι Κινέζικες.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι μπαταρίες του iphone κατασκευάζονται στην Κίνα, όπως επίσης και μικρόφωνα, δέκτες, κυκλώματα, ελάσματα μπαταριών κ.λ.π.
Η γρμμή παραγωγής της Apple θα διαταραχθεί σημαντικά ενώ αναμένεταιο να ανέβει και το κόστος.
Φυσικά το μεγλύτερο και μόνιμο θύμα αυτού (και του κάθε) πολέμου, είναι οι καταναλωτές που θα κληθούν να πληρώσουν στο τέλος την νύφη, είτε είναι χρήστες Huawei είτε iPhone είτε οποιουδήποτε άλλου προϊόντος εμπλακεί σε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο.

Νότια Προάστια 23 Μαϊου 2019

εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ Κίνας