fbpx
September 22, 2020
  • 6:15 am Live η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου
  • 7:46 am Σημαντική διάκριση για τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
  • 5:51 am Προσλήψεις υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ στον Δήμο Νέας Σμύρνης
  • 12:21 pm Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση τώρα στον Υμηττό
  • 7:54 am Παλαιό Φάληρο ολιγοήμερη φιλοξενία προσφύγων στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
  • 7:19 am Υπό διωγμόν 350 επαγγελματίες από τη μαρίνα Αλίμου

Ένωση Ν/Α.: Αυξημένη η εγκληματικότητα στα Νότια προάστια, σε κίνδυνο οι πολίτες

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής καταγγέλοντας τον τρόπο επάνδρωσης των Αστυνομικών Τμημάτων των Νοτίων προαστίων (μεταξύ άλλων).

Τα λίγα άτομα με τα οποία θα ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα σύμφωνα με την Ένωση Ν/Α θα δυσχεράνουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σημειώνουν δε την συχνή παρουσία στα Αστυνομικά δελτία περιπτώσεων που συμβαίνουν στα Νότια προάστια που έχουν αυξημένη κάθε μορφής εγκληματικότητα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
ΔΙΑΣ

Η ανακοίνωση

Γλυφάδα, 02/10/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Γ.Α.Δ.Α. για επάνδρωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής με μόλις Δέκα Πέντε (15) νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες από τις Σχολές της Αστυνομίας (τους λιγότερους από όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής), όταν μάλιστα η Δ.Α.Ν/Α.Α. έχει ήδη αποψιλωθεί από προσωπικό (μείον 50 νέοι Αστυφύλακες) μετά από προηγούμενη διαταγή για ενίσχυση των Δ.Α.Ε.Α. και ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.

Επειδή είναι βέβαιο ότι θα επέλθει ακόμα μεγαλύτερη δυσχέρεια στην εύρυθμη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων Τμημάτων Τάξης καθώς και στην αστυνόμευση των περιοχών, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, θέτουμε αυτούς που πήραν την απόφαση υπεύθυνους και υπόλογους απέναντί τους.

Τα τελευταία χρόνια στα Μ.Μ.Ε. καθημερινά πρωταγωνιστούν οι περιοχές της νοτιανατολικής, στην οποία «παρουσιάζεται» αυξημένη κάθε μορφής εγκληματικότητα (ειδικά κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες σε μαγαζιά και οικίες) κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνουν οι δείκτες εγκληματικότητας που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Ζητούμε άμεσα την τροποποίηση της εν λόγω διαταγής διότι αφήνει στο έλεος τα Αστυνομικά Τμήματα της Δ.Α.Ν/Α.Α., με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης καταγγέλλουμε το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθη στη νέα τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τους νεοεξερχόμενους αστυνομικούς και η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αν και είχαμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που τη συμπεριλάμβανε. Επιπρόσθετα, καταγγέλλουμε την απόφαση ομοίως της Γ.Α.Δ.Α. για τη δημιουργία ΟΜ.ΕΤ. στη Δ.Α.Α.Α. από τη στιγμή μάλιστα που πλέον η συγκεκριμένη Διεύθυνση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και του αντικειμένου για το οποίο είναι εντεταλμένη καθώς και στις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν και μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου διότι πλήττεται η εικόνα της Χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και στην ουσία δημιουργούνται επικριτικά σχόλια που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που είναι ο τουρισμός.

Το αστυνομικό προσωπικό έχει εξαντληθεί εντελώς από την υπερεργασία. Είναι πραγματικά άξιο απορίας, για ποιο λόγο αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς και η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δημιουργώντας μας περίεργους συνειρμούς που ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνονται.

Ας αναλογιστούν λοιπόν ποιούς πραγματικά θέτουν σε κίνδυνο: Τον υγιή ένστολο συνδικαλισμό; Τους Διευθυντές των Υπηρεσιών; Ή μήπως τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί, τους πολίτες και την Ελλάδα γενικότερα;

Για το Δ.Σ.

-Ο-Πρόεδρος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος -Ο- Γεν. Γραμματέας ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος

Δες άλλες ειδήσεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ εδώ

Notia Today 02 Οκτωβρίου 2019