Εντολή  στους Δημάρχους για έλεγχο Αθλητικών εγκαταστάσεων & Παιδικών χαρών.

Ο Θάνατος του 19χρονου στην Χίο, που τον καταπλάκωσε μπασκέτα προκάλεσε την κινητοποίηση του Υπουργού εσωτερικών κου θεοδωρικάκου και του Περιφερειάρη Αττικής κου Πατούλη.
Αίτημα του Υπουργού και επιστολή του Περιφερειάρχη, ζητά από τους Δημάρχους όλης της χώρας, κατεπειγόντως να προχωρήσουν σε έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής των Δήμων, ώστε να υπάρχει αναρμόνιση με τα Εϋρωπαϊκά πρότυπα.
Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται ελλείψεις οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών είναι αναγκαίο οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε αναστολή της λειτουργίας του χώρου μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί επίσης από τους δημάρχους να αποστείλουν τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις τους από τους ελέγχους με στόχο να υπάρξει αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για εκπόνηση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης το οποίο θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Δες άλλες ειδήσεις εδώ

Notia Today 8 Αυγούστου 2019

Γηπεδο μπασκετ