Επένδυση στο Ελληνικό, ανεβαίνουν οι τόνοι – απάντηση Κωνσταντάτου

Ανεβάζει τους τόνους ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό και την ανακοίνωση ίδρυσης συνδέσμου των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας.

Ως γνωστόν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου , παρουσία και του Δημάρχου Γλυφάδας κου Παπανικολάου ανακοινώθηκαν:

1) η αποχώρηση του Δήμου Αλίμου από τον φορέα διαχείρισης του Μητροπολιτικού πόλου (η Γλυφάδα αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρηση της την Πέμπτη μετά την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου)

2) Η ίδρυση συνδέσμου των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας που θα διεκδικήσει για λογαριασμό των μελών του αυτά που θεωρούν ότι μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν για τις πόλεις τους.

3) Η πρόσκληση και άλλων Δήμων να συμμετάσχουν στον σύνδεσμο για την ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η παραπάνω ενέργειες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κου Κωνσταντάτου ο οποίος με ανακοίνωση του συνδυασμού του “Ενωμένη πόλη” στο facebook επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

Επένδυση στο Ελληνικό, ανεβαίνουν οι τόνοι

– Στα χωροταξικά του όρια ο λαός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφασίζει τι θα συμβεί

– Το Ελληνικό ανήκει στο Ελληνικό και όποιος θέλει να το αμφισβητήσει Θα πάρει τις κατάλληλες απαντήσεις

-Επισημαίνει ότι ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει κυριαρχικά διακιώματα στην περιοχή, ενώ για να προχωρήσει η επένδυση παραχώρησε χώρους που τώρα πρέπει να επιστραφούν

– Ο Δήμος χάνει χρόνια τώρα,έσοδα εκατομμυρίων λόγω του παλιού αεροδρομίου κάτι που δεν ισχύει για τους όμορους Δήμους.

Τα παραπάνω ήρθαν να συμπληρώσουν την ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης στην επίσημη σελίδα του Δήμου η οποία αφού καλοσωρίζει την ίδρυση του συνδέσμου στην συνέχεια σε καυστικό ύφος επισημαίνει:

* Ο χώρος που θα γίνει η επένδυση στο Ελληνικό ανήκει κατά 87,7% στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

* αναμένει (ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης) ο νέος Σύνδεσμός των δύο Δήμων, να μας “συμβουλεύσει” για το πως θα διαχειριστούμε τα κοινωφελή οικόπεδα που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου μας

* Η αποχώρηση των δύο Δήμων δεν θα επηρεάσει την λειτουργία του Φορέα

* Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος θα προτείνει οι θέσεις τους να αναπληρωθούν από εγνωσμένης αξίας αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Κλείνοντας την ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την προετοιμασία προκειμένου να υποδεχθεί την μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη και να διαχειριστεί τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο στον δήμο αλλά και στους όμορους δήμους, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα.

Η ανακοίνωση της Ενωμένης πόλης

Να φτιάξουμε και εμείς έναν σύνδεσμο να ασχοληθεί Με τις παραλίες και τις μαρίνες των άλλων δήμων δεν κοστίζει τίποτα!!!

Σε κάθε περίπτωση αυτοί που δεν μπορούν να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα μας που έχουν εκατομμύρια έσοδα από όσα έχουμε στερηθεί εμείς ως Δήμος τόσες δεκαετίες λόγω του αεροδρομίου δεν θα πάνε πίσω το Ελληνικό ακόμα 100 χρόνια.

Δεν θα γίνουν αίτια εμείς που εκεννωσαμε εγκαταστάσεις να μην επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε .

Στα χωροταξικά όρια μας μέσα κουμάντο θα κάνουμε εμείς και μόνο εμείς, ο λαός της πόλης μας Δηλαδή και κανένας άλλος όσους συνδέσμους και αν κάνει !!!

Το Ελληνικό ανήκε και ανήκει στο Ελληνικό και όποιος θέλει ας το αμφισβητήσει Θα πάρει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των δήμων Αλίμου και Γλυφάδας για την δημιουργία Συνδέσμου Δήμων για το Παραλιακό Μέτωπο και το Ελληνικό ενόψει της επένδυσης που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Εξάλλου, σύνδεσμοι οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν, παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα για την επένδυση στο Ελληνικό, είναι πάντα χρήσιμοι.

Δεδομένου ότι κατά 87.7% η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στα διοικητικά όρια μας, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Συνδέσμου για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου Αγίου Κοσμά – Ελληνικού, του επιχειρηματικού κέντρου που θα δημιουργηθεί επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, μεταξύ των σταθμών μετρό “Αργυρούπολης” και “Ελληνικού,” την κατασκευή του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου όπου θα εξυπηρετήσει τους 25.000 νέους κατοίκους που θα εγγραφούν στα δημοτολόγια μας, την κατασκευή του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού που θα στεγάσει τους Πόντιους του Ελληνικού που εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις τους μέσα από το πρώην αεροδρόμιο, όπως και για την επέκταση κατά 50 στρέμματα, του πάρκου της Αγ. Παρασκευής Ελληνικού που θα στεγάσει μεταξύ των άλλων και εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ.

Επίσης αναμένουμε ο νέος Σύνδεσμός των δύο Δήμων, να μας “συμβουλεύσει” για το πως θα διαχειριστούμε τα κοινωφελή οικόπεδα που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου μας, όπως και για τα σημεία που θα κατασκευάσουμε το νέο αμαξοστάσιο μας, νέο παιδικό σταθμό, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις και πληθώρα από άλλες δημοτικές υποδομές που αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση.

Όσον αφορά στην αποχώρηση των δήμων Αλίμου και Γλυφάδας από τον Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού, αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει την λειτουργία του, παρά μόνο θα αποδυναμώσει την παρουσία των όμορων δήμων από την διαχείριση των Κοινοχρήστων, Κοινωφελών και Κοινωνικής ανταποδοτικότητας χώρων, που είναι θεσμοθετημένοι με την τελευταία ΚΥΑ πολεοδόμησης που εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μετά την επίσημη αποχώρηση των δύο δήμων θα προτείνει οι θέσεις τους να αναπληρωθούν από εγνωσμένης αξίας αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την προετοιμασία προκειμένου να υποδεχθεί την μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη και να διαχειριστεί τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο στον δήμο αλλά και στους όμορους δήμους, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα.

Διαβάστε ακόμα

Αλιμος και Γλυφάδα Vs Ελληνικό – Αργυρούπολη – τάσπασαν…

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ρήξης άρχισε να επισημοποιείται εχθές το απόγευμα αφού Αλιμος και Γλυφάδα οριστικοποίησαν την ρήξη με τον read more

Κόντρα Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με Δήμο Αλίμου

Μένεα πνέει εναντίον του Γιάννη Κωνσταντάτου Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης ο Δήμαρχος Αλίμου κος Ανδρέας Κονδύλης read more