Η Απόφαση της επιστροφής αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Επιστρέφονται από την Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 οι άδειες κυκλοφορίας οι πινακιδες και τα διπλώματα οδήγησης.
Η επιστροφή γίνεται για να διευκολυνθούν οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους στην εορταστική περίοδο που ακολουθεί λόγω Πάσχα.
Την σχετική απόφαση υπέγραψε η Υφυπουργός προστασιας του πολίτη κυρία Κατερίνα Παπακώστα Σιδηροπούλου.
Η απόφαση για τις πινακίδες
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, και αφορά μόνο τις παραβάσεις:
· του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και
· της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.
Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).
Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Διάβασε άλλες ειδησεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ εδώ

Νότια Προάστια 21/04/2019

πινακίδες