Ηδη βλέπουμε τις αλλαγές στην κλιματική αλλαγή. Τα παιδιά μας θα το ζήσουν πολύ έντονα

Ερχεται τροπικό κλίμα

Η από το 2015 υπογραφείσα Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα δεν φαίνεται να αποδίδει.
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) συνεχίζουν να αυξάνονται.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάσταση αυτή θα επιφέρει στην περιοχή της Μεσογείου τροπικό κλίμα. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι και τόσο μακρινή όσο ανέφεραν μέχρι τώρα οι εκθυέσεις.
Είναι κάτι που μερικοί από εμάς θα την ζήσουν, σίγουρα όμως θα το χήσουν τα παιδιά μας, αφού αναμένεται το κλίμα να έχει γίνει τροπικό μέσα στα επόμενα 20-30 χρόνια.
Ο λόγος της ταχείας αυτής μετατροπής του κίματος είναι ότι η Μεσόγειος θερμαίνεται κατά 20% περισσότερο από τον υπόλοιπο πλανήτη.
Ο ειδικός στην κλιματική αλλαγή κος Ζοέλ Γκιγιό τόνισε στο 32ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Κλιματολογίας που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη:
“Το κλίμα στην Μεσόγειο αλλάζει περισσότερο καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην τροπική ζώνη της Αφρικής και στο πιο ψυχρό κλίμα της υπόλοιπης Ευρώπης.
Βρίσκεται δηλαδή σε μια μεταβατική ζώνη και γι΄ αυτό δέχεται περισσότερες επιδράσεις” εξήγησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο του συνεδρίου,
ο κ. Γκιγιό, διευθυντής Έρευνας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας(CNRS) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Διδασκαλίας Περιβαλλοντικών Γεωεπιστημών (CEREGE), βραβευμένος με το Αργυρό Μετάλλιο του CNRS το 2005.
“Η επίδραση της Αφρικής στη Μεσόγειο”, συνέχισε, “είναι πιο έντονη με αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με την ελαχιστοποίηση των υδάτινων πόρων, να οδηγείται σε πιο τροπικό κλίμα”. Για τον κ.Γκιγιό, οι ανθρωπογενείς αιτίες που οδηγούν στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου και στην κλιματική αλλαγή, πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα , “τώρα αν είναι δυνατόν για να δούμε αποτελέσματα σε 20-30 χρόνια αλλιώς, αν το καθυστερήσουμε άλλη μία δεκαετία, θα είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση της κατάστασης”.
Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε απαισιόδοξος καθώς, επικαλούμενος τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα που υπογράφηκε το 2015, ανέφερε ότι έκτοτε, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) συνεχίζουν να αυξάνονται, καταλήγει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δες άλλες οικολογικές ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 30 Μαϊου 2019

πηγή news247.gr

Υπερθέρμανση πλανήτη