fbpx
June 2, 2020
  • 6:15 am Live η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου
  • 6:13 am Χωρίς αισθήσεις βρέθηκε ένοικος στον 2ο όροφο στο διαμέρισμα που κάηκε στην Βούλα
  • 6:01 am Ελληνικό – Αργυρούπολη Ενεργειακή αναβάθμιση & Εξυπνος φωτισμός
  • 5:37 am Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Βούλα – Απεγκλωβισμοί ατόμων
  • 11:14 am Δραστήριος εισαγωγέας κοκαΐνης ο Βέλγος δολοφονηθείς στη Βούλα
  • 9:58 am Πλαζ Βουλιαγμένης:Αυξάνεται το εισιτήριο? Αντιδρά ο Κωνσταντέλλος
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών σε Κυψέλη, Πατήσια, Ηλιούπολη, Βριλήσσια

Συνελήφθησαν,εννέα αλλοδαποί, στις περιοχές Πατησίων, Κυψέλης, Κολωνού, Ηλιούπολης και Βριλησσίων.

Οι παραπάνω ήταν όλοι μέλη της σπείρας ενώ στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπεσε ένας ακόμα αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία εντάλματα, για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η έρευνα ανέδειξε ότι, οι δράστες, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από σπίτια.

Η δράση τους ήταν συνεχής όλο αυτό το διάστημα ενώ τις πληροφορίες για τους στόχους τους συνήθως τις “αλίευαν” από τις οικιακές βοηθούς των οικιών.

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με δράση σε Κυψέλη, Πατήσια, Ηλιούπολη, Βριλήσια

Τα μέλη της οργάνωσης, μέχρι και τη σύλληψή τους, είχαν καθημερινή επαφή μεταξύ τους, προβαίνοντας παράλληλα στο σχεδιασμό και υλοποίηση των διαρρήξεων, καθώς και στη διανομή των κερδών.

Ως προς τη μεθοδολογία, αρχικά επέλεγαν τις περιοχές που θα δρούσαν, εντόπιζαν τις οικίες-στόχους και προχωρούσαν στην παρακολούθηση τους, όπως επίσης και στην παρακολούθηση των κινήσεων των ενοίκων.

Στη συνέχεια, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών, περιεργάζονταν την κλειδαριά της πόρτας, βάζοντας σημάδια που διευκόλυναν τη μεταγενέστερη επιστροφή τους.

Για να έχουν πλήρη κάλυψη, κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, τα μέλη της οργάνωσης ακροβολίζονταν σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο που βρισκόταν η υποψήφια προς διάρρηξη οικία, για να ελέγχουν τις κινήσεις τυχαία διερχόμενων πολιτών ή την προσέγγιση στο σημείο αστυνομικών.

αστυνομικο ρεπορταζ

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δράστες που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και ερευνούσαν τους χώρους, κοιτούσαν τις φωτογραφίες των ενοίκων και ενημέρωναν τους τσιλιαδόρους της ομάδας για τα χαρακτηριστικά των θυμάτων τους, προκειμένου να αναγνωριστούν από τους τσιλιαδόρους σε περίπτωση επιστροφής στην οικία τους.

Τα κλοπιμαία, τα διέθεταν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους ή ενεχυροδανειστές, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, ενώ ενημερώνονταν καθημερινά για τις μεταβολές και τις τιμές του χρυσού προκειμένου να λαμβάνουν το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος.

Σε μερικές περιπτώσεις μετέφεραν μέρος των αφαιρεθέντων αντικείμενων στη χώρα καταγωγής τους.

Τα μέλη της οργάνωσης κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους τύπους των κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εγινε έρευνα σε 9 σπίτια στα οποία έμεναν οι δράστες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κλοπιμαια

πλήθος από κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δερμάτινα είδη, γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα αξίας

-6.500- ευρώ,

εξαρτήματα πυροβόλου όπλου,

αποδείξεις μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια

τρία αυτοκίνητα

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα μία (31) διαρρήξεις- κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως εξακριβώθηκε, το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις -150.000- ευρώ.

Επιπρόσθετα, άπαντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και ορισμένοι εξ αυτών έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγή astynomia.gr

Διαβάστε ακόμα

Υπεγράφη η συμφωνία για την Μαρίνα Αλίμου – Η τιμή παραχώρησης για 40 χρόνια

Στην εταιρία ΑΚΤΩΡ το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας read more

Ηλιούπολη: Επαναλειτουργία κολυμβητηρίου για αθλούμενους

Ηλιούπολη: Επαναλειτουργία κολυμβητηρίου για αθλούμενους

Ηλιούπολη: Επαναλειτουργία κολυμβητηρίου για αθλούμενους Από σήμερα Δευτέρα (1-6-2020) η μεγάλη πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης θα είναι ανοιχτή για τους αθλούμενους πολίτες. Οι ημέρες

Read More »