ΚΙΝΑΛ:Τα ντοκουμέντα επιβεβαιώνουν ότι ο Τσίπρας απέκρυψε τους νεκρούς στο Μάτι

Αίσθηση προκαλεί σε όλη την χώρα το ρεπορτάζ του Αλέξη Παπαχελά για την τραγωδία στο Μάτι, που προβλήθηκε χθες στον Σκάϊ.
Απίστευτοι αποκαλυπτικοί διάλογοι, μεταξύ των κρατικών λειτουργών που ήταν υπεύθυνοι για την απομάκρυνση των κατοίκων.
Τι ώρα έμαθαν τελικά στην κυβέρνηση για νεκρούς; Το ήξεραν και το απέκρυψαν;
23 Ιουλίου 2018. Μία ημερομηνία που δύσκολα θα ξεχαστεί. Μία ημερομηνία που ξυπνάει μνήμες φρίκης για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν εκείνη την ημέρα.
102 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες στο Μάτι. Το χθεσινοβραδυνό ρεπορτάζ του Αλέξη Παπαχελά αποκάλυψε το χάος που επικράτησε εκείνες τις ώρες.
Πυροσβεστική και Αστυνομία αποδείχθηκαν οι μοιραίοι παράγοντες.
Ουσιαστικά δεν λειτουργούσε τίποτα. Το απόλυτο χάος.
Μερικοί αποκαλυπτικοί διάλογοι:
Κυρία καλεί στην πυροσβεστική
Είμαστε 3 άνθρωποι εγκλωβισμένοι, φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι, παντού υπάρχει φωτιά”  δηλώνει στην πυροσβεστική ,η απάντηση που παίρνει είναι πραγματικά απίστευτη: “απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν κινδυνεύετε άμεσα“.Για να απαντήσει η πολίτης;
Αφού δίπλα μου βλέπω τη φωτιά! Δίπλα μου, στο ακριβώς διπλανό σπίτι! Δεν μπορώ, τι να κάνω, να ανοίξω την πόρτα να σας περιμένω; ” απαντά η τρομοκρατημένη γυναίκα.
Όχι, όχι, να μην ανοίξετε την πόρτα. Είστε ασφαλής μέσα», της απαντούν. Αφού τους λέει πως είναι μεσοτοιχία με το διπλανό σπίτι που καίγεται, το Συντονιστικό… πείθεται και την ενημερώνει πως στέλνει κάποιον αμέσως»… Τελικά λίγο αργότερα την ενημέρωσαν πως θα πάνε… αργότερα.
Στέλεχος της πυροσβεστικής ενημερώνει τον τότε επιχειρησιακό υπαρχηγό της πυροσβεστικής για την ένταση της φωτιάς και την εκτίμησή του για την ύπαρξη νεκρών.” Έχει καεί πολύς κόσμος να ξέρεις. Έχει καεί κόσμος». Ό,τι δυνάμεις έχουμε, εκεί. Στείλε Χρήστο… Κοίτα τα εναέρια”.
Σε άλλο διάλογο ακούγονται τα εξής
“Γύρω – γύρω τώρα καίγονται. Έχουν καεί όλα. Εμείς είμαστε μέσα”, λέει μία κυρία στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής για να λάβει την αποστομωτική απάντηση..
“Ωραία, έχουν καεί όλα, άρα δεν κινδυνεύετε !”  Η συμβουλή που δέχθηκε η πολίτης ήταν να πάει με το αυτοκίνητο προς την παραλία.
Η κυρια απαντά πως το αυτοκίνητό της έχει καεί, ενώ έχει μαζί της κι ένα μωρό 13 μηνών.
Ακόμα και από τις απαντήσεις των κρατικών υπαλλήλων φαίνεται η αμηχανια τους και το χάος που επικρατούσε.
Η πρώτη νύξη για νεκρό φαίνεται ότι έγινε στις 19:50 το απόγευμα της Δευτέρας οπότε και καταγράφεται η πρώτη κλήση με αυτό το θέμα.
“Κύριε Διοικητά, έχουμε νεκρό άτομο στο Κόκκινο Λιμανάκι”, ακούγεται στο ηχητικό.
“Μια επιφύλαξη, μήπως έχει απλά χάσει τις αισθήσεις; Να κρατήσουμε μια επιφύλαξη” , είναι η απάντηση. “Δεν το ξέρω εγώ, δεν είμαι και γιατρός” , η απάντηση.
Αλλά και από την αστυνομία υπάρχουν αντίστοιχα ηχητικά ντοκουμέντα. Κινδυνεύουν άνθρωποι, τους λένε. Για να λάβουν την απάντηση:“Ε και τι να κάνουμε; Να κινδυνεύσουν και αστυνομικοί”;
Η ώρα καταγραφής του πρώτου νεκρού αποδυκνείει ότι το βράδυ ο κος Τσίπρας είχε ενημερωθεί για νεκρούς και ας μην αναφέρθηκε τίποτα.
Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται “έχει νεκρούς αλλά δεν τους ανακοινώνουν”.
το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει “Υπήρξε συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των πολιτών από την πλευρά της κυβέρνησης”.
“Τα ντοκουμέντα που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι και το απέκρυψαν όταν έκαναν την περιβόητη συνέντευξη τους”.
“Δεν πρόκειται μόνο για επίδειξη κυνισμού και αναλγησίας, αλλά για συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των πολιτών”.
“Οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες. Οφείλει να τις αναλάβει! Σε κάθε περίπτωση θα τις αποδώσουν οι πολίτες. Δεν ξεχνούν», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Δες άλλες ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 03/05/2019

tragodia-sto-mati