Οι Γαλάζιες σημαίες για φέτος.Βραβευθέντες,οι Αλιμος, Ελληνικό,Γλυφάδα,Βούλα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη

Ανακοινώθηκαν οι ακτές που πήραν Γαλάζια σημαία για το 2019.
Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 45 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.
Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Φέτος στην Ελλάδα Πεντακόσιες Δέκα Εννέα (515) Ελληνικές ακτές, δεκαπέντε (15) μαρίνες και τέσσερα (4) σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” φέρνοντας την χώρα μας στην 2η θέση Παγκοσμίως.
Γαλάζιες σημαίες κέρδισαν και ακτές τον Νοτίων Προαστίων όπως και οι Μαρίνες Αλίμου, Αγ. Κοσμα και Φλοίσβου
Αναλυτικά

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
Βάρκιζα
Βούλα Α
Βουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας

Αστέρας Γλυφάδας
Γλυφάδα
Γλυφάδα Α
Γλυφάδα Β

Δήμος Ελληνικού
Μαρίνα Αγ. Κοσμά

Δήμος Αλίμου
Μαρίνα Αλίμου

Δήμος Παλαιού Φαλήρου
Μαρίνα Φλοίσβου

Νότια Προάστια 15 Μαϊου 2019

γαλαζιες σημαιες