fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Γεωργιανή οικ. βοηθός …ξαλαφρώνει από κοσμήματα σπίτα στα Νότια Προάστια

Μυνήσεις έχουν υποβληθεί στα τμήματα της Βούλας, του Ζωγράφου και του Χαλανδρίου

Θρίλερ με Γεωργιανή γυναίκα – αράχνη που παρουσιάζεται ως οικιακή βοηθός, μπαίνει σε σπίτια ευκατάστατων Αθηναίων των βορείων και νοτίων προαστίων και αφού αρπάξει κοσμήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαφανίζεται πετώντας τα «πακιστανικά τηλέφωνα» που χρησιμοποιεί στα σκουπίδια.

Η 40χρονη Ταμάρα, με το ελκυστικό προφίλ, έχει πρόσβαση σε δίκτυο κλεπταποδόχων της Αθήνας και μετά απο κάθε χτύπημα, διοχετεύει τη λεία της στα δίκτυα της μαύρης αγοράς ή σε ενεχυροδανειστηρια, προκειμένου να διαθέτει «ζεστά» μετρητά και να σβήνει οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να την «καρφώσει» στους διώκτες της.

Οι profilers της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, κατάφεραν μετά απο άρσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών να την ταυτοποιήσουν και να την αναζητούν για να της περάσουν χειροπέδες, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα «ο βιοποριστικός χαρακτήρας των εγκληματικών ενεργειών της κατηγορούμενης καθώς και η εξάρτηση της προς το έγκλημα γενικότερα, αποδεικνύεται απο το γεγονός οτι ποτέ δεν εξάσκησε αποδεδειγμένα κάποιο επάγγελμα για τα προς το ζην.

Νότια Προάστια

Κατέχει την ιδιότητα του «επαγγελματία κλέφτη» γεγονος που επιβεβαιώνεται απο το ποινικό παρελθόν της».

Τα «χρυσά» χτυπήματα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που εξετάζουν την περίπτωση της 40χρονης οικιακής βοηθού – αράχνης έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πολύ πονηρό και ιδιαίτερα επικοινωνιακό άτομο το οποίο καταφέρνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της.

Ουσιαστικά ψάχνει μέσω αγγελιών τους στόχους της και αφου συγκεντρώνει πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση στη συνέχεια παρουσιάζεται για δουλειά.

Μαλιστα, δίνει ως αριθμό κινητού τηλεφώνου «πακιστανικό» νούμερο αγορασμένο απο τις πιάτσες της Ομόνοιας και πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Μολις περάσουν μερικές ημέρες και κερδίσει την εμπιστοσύνη περιμένει έχοντας πρώτα χαρτογραφήσει τους χώρους και όταν οι ιδιοκτήτες απουσιάσουν κάνει πλιάτσικο και αδειάζει τα σπίτια αρπάζοντας κοσμήματα και μετρητά.

Ενδεικτικό του σχεδίου της μεγάλης αρπαγής είναι το γεγονος οτι μονο απο μια περίπτωση στα Μελίσσια στις 17 Φεβρουαρίου άρπαξε κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ ενώ έχει πραγματοποιησει επιθέσεις στις 2/5/20 στην περιοχη του Πειραιά όπου άρπαξε πολυτιμα αντικείμενα, μετρητα και δυο βέρες, στις 19/6/20 στο Χαλάνδρι με λεία κοσμήματα 15.000 ευρώ, στις 23/8/20 στο Μαρούσι όπου άρπαξε κοσμήματα των οποίων η αξία δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί, στις 14/10/20 στου Παπαγου κοσμήματα αξίας 18.000 ευρώ, ενώ οπως αναφέρει το ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος της έχουν υποβληθει μηνύσεις απο τα τμήματα Ζωγράφου, Χαλανδρίου και Βούλας για κλοπές αντικειμένων και κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξιας.

Τέλος η συγκεκριμένη οικιακή βοηθός – φαντομάς έχει περάσει και απο τις φυλακές καθώς οπως αναφέρεται στον φάκελο της έχει φυλακιστεί στο καταστημα της Θήβας απο τις 24/2/17 μέχρι τις 14/11/18.

πηγή protothema.gr

Διαβάστε ακόμα

Μνημόνιο Συνεργασίας για την διασφάλιση των αρχαιοτήτων στο Ελληνικό

Η προστασία των αρχαιοτήτων που υφίστανται ή ενδεχομένως να αποκαλυφθούν, στην περιοχή του Ελληνικού, διασφαλίζεται με… read more

ατύχημα Ποσειδώνος

Εγκατάλειψη θύματος μετά από τροχαίο στην Ποσειδώνος – μπορείτε να βοηθήσετε;

Εγκατάλειψη θύματος μετά από τροχαίο στην Ποσειδώνος – μπορείτε να βοηθήσετε; Ατύχημα σημειώθηκε στην λεωφόρο Ποσειδώνος το Σάββατο 08/05/21 το απόγευμα στις 18:30. Συγκεκριμένα στο

Read More »
Δημοσιότητα Γεωργιανοί

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία 4 Γεωργιανών που “χτύπαγαν” σπίτια στην Αττική

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία 4 Γεωργιανών που “χτύπαγαν” σπίτια στην Αττική Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων αλλοδαπών (Γεωργιανών) που κατηγορούνται

Read More »