Τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου στο Ζάπειο, ότι η 13η σύνταξη θα καταβληθεί τον Μάϊο. Το μέτρο θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και κάθε χρόνο θα καταβάλλεται περίπου τέτοια εποχή

Παρ’ όλο που ο πρωθυπουργός κος Τσιπρας, αλά και στελέχη της κυβέρνησης επαναλαβάνουν σε κάθε ευκαιρία, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, η ανακοίνωση της άμεσης παροχής της 13ης σύνταξης, φούντωσε τα σενάρια για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο.
Σημαντικό ρόλο για την λήψη μιας τέτοιας απόφασης από τον Πρωθυπουργό,  θα παίξει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.
Το γεγονός όμως της εξαγγελίας για άμεση εκτέλεση αυτής της παροχής, σε χρόνο λιγότερο από τριών εβδομάδων πριν τις Ευρωεκλογές, ενισχύει τον προεκλογικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης εξαγγελίας.
Όπως επισημαίνουν Πολιτικοί αναλυτές, εάν οι εκλογές γίνουν το Φθινόπωρο, η παροχή της 13ης σύνταξης θα έχει χάσει την δυναμική της, όσον αφορά τον χαρακτήρα προεκλογικού δώρου, αφού και θα έχει δοθεί σχεδό ένα τετράμηνο πριν, αλλά και οι συνταξιουχοι θα την θεωρούν δεδομένη.
Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη παροχή φέρνει τις εκλογές πιο κοντά.
Να θυμίσουμε ότι εχθές στην συνεντευξη τύπου στο Zάπειο ανακοινώθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι 2,5 εκατομμυρία συνταξιούχοι, για την 13η σύνταξη,  και τα οποία θα κλιμακώνονται από 30%-100%.

Αναλυτικότερα:

Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής τους, δηλαδή θα λάβουν μια πλήρη κύρια σύνταξη.
Το μέτρο αυτό αφορά 800.000 συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη από 501 – 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους, δηλαδή κατά μέσο όρο θα λάβουν 370 ευρώ.
Το μέτρο αυτό αφορά 350.000 συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη από 601 – 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους, δηλαδή κατά μέσο όρο θα λάβουν 400 ευρώ.
Το μέτρο αυτό αφορά 600.000 συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους.
Οι συνταξιούχοι ayto;i θα λάβουν από 300 ευρώ και πάνω και κατά μέσο όρο 400 ευρώ.
Το μέτρο αυτό αφορά 770.000 συνταξιούχους.

Όσοι λαμβάνουν διπλές συντάξεις θα πάρουν το ποσό που αντιστοιχεί για το άθροισμα των συντάξεών τους.

Δες άλλες οικονομικές ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 8 Μαϊου 2019

ευρω