Μία ιστορική στιγμή για το Ελληνικό Αμερικάνικο Μπιλιάρδο: η HPBU γίνεται πλήρες μέλος της EPBF.

Σάββατο 4/5/2019, Τρεβίζο – Ιταλία. EPBF – Γενική Συνέλευση.

Μετά από μία επιτυχημένη περίοδο τριών ετών ως προσωρινό μέλος, η Ελληνική Ένωση Αμερικάνικου Μπιλιάρδου (Hellenic Pocket Billiard Union – HPBU -) γίνεται το επίσημο πλήρες και μόνιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αμερικάνικου Μπιλιάρδου (European Pocket Billiard Federation – EPBF -) για την Ελλάδα (ένα ανά χώρα με πλήρη δικαιώματα ψήφου, εκλέγειν και εκλέγεσθαι).
Ακολουθεί η ομιλία αποδοχής του Πέτρου Ανδρικόπουλου, Προέδρου της HPBU.

“Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της EPBF,
Αντιπρόσωποι των μελών της EPBF,
Σας ευχαριστούμε όλους για την αποδοχή μας ως πλήρες μέλος της EPBF, πραγματικά μας τιμά.
Από ιδρύσεως της το 2015, η Ελληνική Ένωση Αμερικάνικου Μπιλιάρδου – HPBU – πράγματι εξελίχθηκε από το μηδέν και εν μέσω δύσκολων περιστάσεων για τη χώρα μας σε μία πλήρη αρμόδια αρχή που εκπροσωπεί επάξια το Ελληνικό Αμερικάνικο μπιλιάρδο.
Μέσα από σκληρή εθελοντική δουλειά και θεμελιωμένη σε στέρεες ηθικές αρχές, η HPBU είναι μία ιστορία προόδου αντί στασιμότητας, μία ιστορία ανάληψης πρωτοβουλίας αντί μοιρολατρίας.
Ως Έλληνες, μοιραζόμενοι την κληρονομιά του Ολυμπιακού πνεύματος με όλα τα έθνη, δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι από όσο είμαστε τώρα.
Ως ιδρυτικό μέλος της ένωσης μας, η μοναδική μου επιθυμία είναι να τη δω να αναπτύσσεται περαιτέρω και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας τις μελλοντικές προκλήσεις που αφορούν το άθλημα μας.
Ως άτομο, θα ήθελα να κλείσω τη σύντομη αυτή ομιλία εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο μας κύριο Gre Leenders που έθεσε την εμπιστοσύνη του για αυτό το σημαντικό έργο σε έναν πρακτικά άγνωστο και απλό άνθρωπο όπως εγώ.
Σας ευχαριστώ.”

Δες άλλες αθλητικές ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 4 Μαϊου 2019

hpbu