Βρέχει χρήμα από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Καταβάλλονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, επιδόματα και παροχές.Ανάμεσα τους και το επίδομα ενοικίου και το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.
Το συνολικό ποσό αν αθροισθεί με τα ποσά που καταβλήθηκαν στις 15 Απριλίου αγγίζει τα 275 εκατομμύρια.

Αναλυτικά σήμερα θα καταβληθούν τα παρακάτω:
– Το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε έχει εγκριθεί η αίτηση τους που είχε υποβληθεί πριν απότις 31 Μαρτίου.
O αριθμός των δικαιούχων που θα μοιραστούν τα 82,46 εκατομμύρια που είναι το διανεμόμενο ποσό είναι 177.638
Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

– Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που ανέρχεται σε 54,31 εκατ. ευρώ θα μοιραστεί σε 264.755 δικαιούχους-νοικοκυριά.
Από το ΚΕΑ θα επωφεληθούν πάνω από 565.000 άτομα.

– Οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες. Το ποσό αγγλίζει τα 11,5 εκατομμύρια και οι δικαιούχοι που θα επωφεληθούν σίναι 34.093.

– Τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο.
2,1 εκατ. ευρώ θα μοιραστεί σε 11.000 δικαιούχους.

«Στις 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί, επίσης, εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού που αντιμετωπίζει ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων.
Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Επίσης από εχθές άρχισε η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Μάϊο, ενώ σήμερα Τετάρτη όλα τα ταμεία θα έχουν προχωρήσει στην καταβολή των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Διάβασε άλλες ειδήσεις από την Οικονομία εδώ

Νότια Προάστια 24/04/2019

συντάξεις