Νομοσχέδιο δόσεων και μόνιμες παροχές θα συζητηθούν στην συνάντηση μεταξύ των δύο

Σήμερα στην συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουτγού Αλέξη Τσίπρκα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναμένεται να κλειδώσει το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των 120 δόσεων στην ρύθμιση οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία.
Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο ζήτημα της ρύθμισης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια» που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης.
Χαρακτηριστικά ο κος Τσακαλώτος, σε ότι αφορά το σκεπτικό των ρυθμίσεων, ανέφερε σε ένα σημείο της ομιλίας του.
«Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους».
Εκτός από το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών ο κος Τσακαλώτος αναφέρθηκε και σε παροχές που θα δωθούν και οι οποίες όπως είπε θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα κινούνται στην λογική έκτακτων βοηθημάτων όπως το κοινωνικό μέρισμα που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος.
Δεδοένης άλλωστε και της τοποθεσίας που έγινε η ομιλία (Γρεβενά) ο κος Τσακαλώτος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο επίδομα θέρμανσης.
Τόνισε ότι εξετάζετα η χορήγηση του με βάση το υψόμετρο που είναι τοποθετημένοι οι οικισμοί, οι πόλεις και τα χωριά».
Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ενίσχυση των κατοίκων που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες όσον αφορά την θέρμανση αφού λόγω του υψομέτρου οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερα αντίξοες.

Δες άλλες οικονομικές ειδήσεις εδώ

Νότια Προάστια 04 Μαϊου 2019

Αλέξης Τσίπρας