Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Lockdown σε όλη την χώρα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Από το πρωί του Σαββάτου στις 6 εξήγειλε ο Πρωθυπουργός οριζόντιο Lock Down σε όλη την χώρα με διάρκεια τριών εβδομάδων.
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, κλειστά θα παραμείνουν Γυμνάσια και Λύκεια τα οποία θα λειτουργήσουνμε τηλεκπαίδευση.
Επίσης ανοικτά θα παραμείνουν Super Market και καταστήματα τροφίμων, Φαρμακεία, Delivery.
Lockdown σε όλη την χώρα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Γιατί τώρα μετά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν μια εβδομάδα?

Ο πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η απόφαση για Lockdown πάρθηκε γιατί από τα τελευταία στοιχεία φάνηκε ότι η μετάδοση του ιού γίνεται με εκθετικούς ρυθμούς.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με τους ρυθμούς που διαδίδεται ο ιός τις επόμενες ημέρες έφερνε τουλάχιστον 1000 άτομα στα νοσοκομεία.

Μία ακόμα αναφορά έγινε για τις ΜΕΘ. Χαρακτηριστικά ο κος Μητσοτάκης είπε ότι στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ θα αυξηθούν οι κλίνες στην ΜΕΘ κατα 50 κρεββάτια.

Με αυτούς τους ρυθμούς αυτές οι κλίνες αυτές θα γέμιζαν σε τρεις ημέρες.

Η πίεση λοιπόν που θα ασκείτο στο σύστημα υγείας λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων έκανε επιτακτική την λήψη της απόφασης για Lockdown τώρα και γι αυτό τον λόγο η κυβέρνηση δεν περίμενε να δει το αποτέλεσμα των μέτρων που πάρθηκαν πριν από 5 ημέρες.

H οικονομική διαχείριση του lockdown

O κος Μητσοτάκης όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις του Lockdown ανέφερε:

“Εχω πει στο παρελθόν ότι ήταν χρέος μας να κρατήσουμε εφεδρείες γιατί δεν γνωρίζαμε πώς θα εξελιχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και αυτό έχουμε κάνει πράξη.

Σήμερα η χώρα έχει παραπάνω από 37 δισεκατομμύρια σε διαθέσιμα και για αυτό και έχουμε την δυνατότητα και πάλι να στηρίξουμε όλους τους συμπολίτες μας.

Θα το ξαναπώ κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω και για αυτό και η πρώτη μέριμνα μας είναι στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι οι πιο αδύναμοι, αυτοί οι οποίοι θα χτυπηθούν περισσότερο από τα μέτρα αυτά τα οποία λαμβάνουμε.

Σε λίγες ώρες θα υπάρχει ειδική συνέντευξη τύπου του οικονομικού επιτελείου που θα εξειδικεύσει περισσότερο τα οικονομικά μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν από την από το Σάββατο θα ήθελα να σταθώ σε τρία πρόσθετα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνήσει με το οικονομικό επιτελείο και τα οποία θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Το πρώτο είναι ότι όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για το Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση για το Νοέμβριο, θα την πάρουν στις αρχές Δεκεμβρίου 800 ευρώ αντί 534 που ήταν η αποζημίωση και αυτό το τονίζω πέραν του δώρου Χριστουγέννων το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί.

Είναι η ελάχιστη βοήθεια ως ένα έκτακτο επίδομα το οποίο μπορούμε να δώσουμε στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με ένα μικρό ποσό.

Το δεύτερο μέτρο το οποίο έχω συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο είναι ότι επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας τα οποία έλεγαν από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο.

Το τρίτο με=έτρο είναι ότι θα χορηγηθεί αμέσως μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους το τονίζω μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους υπολογίζω ότι πρέπει να είναι γύρω στους 130.000.

Θα υπάρξουνε και πρόσθετα μέτρα τα οποία εξετάζει το οικονομικό επιτελείο αλλά και διευκολύνσεις στο σύνολο των ενοικίων το οποίο ξέρω ότι καίει πολλούς από εσάς κυρίως μικρούς επαγγελματίες οι οποίοι αυτή τη στιγμή νοικιάζουν επαγγελματικούς χώρους.

Τα μέτρα θα εξηγηθούν περισσότερο στην συνέντευξη τύπου την οποία θα δώσει ο Υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμα

Αθηναϊκή Ριβιέρα – Ακίνητα: Αύξηση τιμών σε Ελληνικό, Γλυφάδα Βούλα Μέχρι 9.000 ευρώ το τ.μ.. στη Βουλιαγμένη

Αλματώδη ανάπτυξη αναμένεται να… read more

Βίντεο διαψεύδει την υπουργό Πολιτισμού για το «η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε» – TVXS – TV Χωρίς ΣύνοραΒίντεο διαψεύδει την υπουργό Πολιτισμού για το «η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε» – TVXS – TV Χωρίς Σύνοραon October 20, 2021 at 12:37 pm

Βίντεο διαψεύδει την υπουργό Πολιτισμού για το «η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε»  TVXS – TV Χωρίς ΣύνοραΒίντεο διαψεύδει την υπουργό Πολιτισμού για το «η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε»  TVXS

Read More »

Φαίη Σκορδά: Βόλτα στη Γλυφάδα – Δείτε εικόνες – Ελεύθερος ΤύποςΦαίη Σκορδά: Βόλτα στη Γλυφάδα – Δείτε εικόνες – Ελεύθερος Τύποςon October 20, 2021 at 10:14 am

Φαίη Σκορδά: Βόλτα στη Γλυφάδα – Δείτε εικόνες  Ελεύθερος ΤύποςΦαίη Σκορδά: Βόλτα στη Γλυφάδα – Δείτε εικόνες  Ελεύθερος ΤύποςΦαίη Σκορδά: Βόλτα στη Γλυφάδα – Δείτε εικόνες  Ελεύθερος ΤύποςΟι

Read More »

Νέο υπόμνημα Μιωνή: «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου» – ZouglaΝέο υπόμνημα Μιωνή: «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου» – Zouglaon October 20, 2021 at 11:32 am

Νέο υπόμνημα Μιωνή: «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου»  ZouglaΝέο υπόμνημα Μιωνή: «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου»  ZouglaΝέο υπόμνημα Μιωνή:

Read More »

Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: 659 κρούσματα σε Αττική, 523 σε Θεσσαλονίκη – ΣΠΟΡ FM 94.6Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: 659 κρούσματα σε Αττική, 523 σε Θεσσαλονίκη – ΣΠΟΡ FM 94.6on October 20, 2021 at 3:22 pm

Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: 659 κρούσματα σε Αττική, 523 σε Θεσσαλονίκη  ΣΠΟΡ FM 94.6Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: 659 κρούσματα σε Αττική, 523

Read More »

Άλιμος: Καταμαράν τσακίστηκε σε βράχια – Καρέ καρέ η δραματική διάσωση των επιβατών – NewsITΆλιμος: Καταμαράν τσακίστηκε σε βράχια – Καρέ καρέ η δραματική διάσωση των επιβατών – NewsITon October 20, 2021 at 7:54 am

Άλιμος: Καταμαράν τσακίστηκε σε βράχια – Καρέ καρέ η δραματική διάσωση των επιβατών  NewsITΆλιμος: Καταμαράν τσακίστηκε σε βράχια – Καρέ καρέ η δραματική διάσωση των επιβατών  NewsITΆλιμος:

Read More »

Άλιμος: Συγκλονίζει η διάσωση επιβατών καταμαράν που έπεσε στα βράχια – Βίντεο – Real.grΆλιμος: Συγκλονίζει η διάσωση επιβατών καταμαράν που έπεσε στα βράχια – Βίντεο – Real.gron October 20, 2021 at 11:56 am

Άλιμος: Συγκλονίζει η διάσωση επιβατών καταμαράν που έπεσε στα βράχια – Βίντεο  Real.grΆλιμος: Συγκλονίζει η διάσωση επιβατών καταμαράν που έπεσε στα βράχια – Βίντεο  Real.grΆλιμος: Συγκλονίζει η

Read More »