Μία ξεχασμένη γειτονιά στο Ελληνικό που είναι αφημένη στην τύχη της

Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης εγκαινιάζει το νέο κυκλοφοριακό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
Το πάρκο βρίσκεται στο Πρότυπο οικογενειακό πάρκο στην Αγία Παρασκευή στο Ελληνικό (λίγο μετά το τμήμα Κήπου του praktiker).
Πρόκειται πραγματικά για ένα καταπλητκικό πάρκο, προσεγμένο, καθαρό, ασφαλές.
Σήμερα το πάρκο περιλαμβάνει:
Χώρους για πικ-νικ, θερινό κινηματογράφο, πάρκο σκύλων, γήπεδο 5χ5, διαδρομές για τους μικρούς μας ποδηλάτες, παιδική χαρά, τραπέζια για πινγκ-πονγκ, βοτανόκηπο, υπαίθριο γυμναστήριο, πέργκολες, τραπεζόπαγκους & περίφραξη.
Είναι με λίγα λόγια ένα πάρκο που κάθε πολίτης θέλει να έχει η πόλη του.
Ο Γιάννης Κωνσταντάτος έχει κάνει πραγματικά σπουδαία δουλειά σε όλο τον δήμο και ειδικά στα πάρκα τα οποία κατά την διάρκεια της θητείας του άλλαξαν πραγματικά όψι.
Αυτός είναι ο λόγος που μας έκανε φοβερή εντύπωση η κατάσταση που βρίσκεται ένα μικρό πάρκο και παιδική χαρά που βρίσκονται μόλις 300-350 μέτρα πιο κάτω από το πρότυπο οικογενειακό πάρκο.

Η όλη περιοχή δείχνει εγκαταλελειμμένη και περισσότερο σου κάνει για ζούγκλα παρά για περιοχή δομημένης πόλης.

Η παιδική χαρά, η οποία όπως δείχνει η πινακίδα κατασκευάστηκε το 2016 υπό δημαρχίας Κωνσταντάτου είναι γεμάτη τσουκνίδες και αγριόχορτα.

Δίπλα από την παιδική χαρά υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος με κιόσκι που η εγκατάλειψη πραγματικά το κάνει επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα όποιου τολμήσει να μπει μέσα.
Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

Ας σταλθεί ένας εργάτης με μία τσάπα να καθαρίσει τις τσουκνίδες τουλάχιστον στην παιδική χαρά και ας μπει μια προειδοποιητική πινακίδα να αποτρέπει στους πολίτες από το να μπουν στον χώρο με το κιόσκι, τουλάχιστον μέχρι να διορθωθεί.
Για την κατάσταση ζούγκλας γύρω από το πέτρινο μονοπάτι δεν ξέρουμε αν είναι στην ευθύνη του Δήμου ή κάποιου άλλου αλλά και εκεί πρέπει κάτι να γίνει

Διάβασε άλλες ειδήσεις για τον δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης εδώ

Ελληνικο Αργυρούπολη 02/04/2019