fbpx
August 11, 2020
  • 6:15 am Live η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου
  • 6:23 am Συνελήφθη διαρρήκτης επ’ αυτοφώρω στην Αργυρούπολη
  • 5:33 am Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Υλικές ζημιές
  • 5:42 am Ανακοίνωση Εργαζομένων Δήμου Αλίμου για την απόλυση 16 υπαλλήλων των παιδικών σταθμών
  • 5:17 am Συνεχίζει ο Χρήστος Αφρουδάκης στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης
  • 4:39 am Στην φωτιά αυτοκίνητο στην Βούλα λίγο μετά τα μεσάνυχτα
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

MykepLive στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στους πρώτους 38 Πανελλαδικά Δήμους που εντάχθηκαν στο myKEPlive για δημοτικές υπηρεσίες.

Από το Κ.Ε.Π. του Δήμου Παλαιού Φαλήρου εκδόθηκε το πρώτο πιστοποιητικό μέσω της νέας πλατφόρμας.

Η ένταξη και ενεργοποίηση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στην νέα πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης & εξυπηρέτησης myKEPlive για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου ερωτήματος-αιτήματος, μέσω τηλεδιάσκεψης/ βιντεοκλήσης, με ραντεβού, από υπαλλήλους των ΚΕΠ σε πολίτες και επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, στο Κ.Ε.Π. του Δήμου.

Η νέα πλατφόρμα παρουσιάσθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

MykepLive στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Στο πλαίσιο της σύσκεψης παρουσιάστηκε η διαδικασία για κλείσιμο τηλε-ραντεβού και στη συνέχεια, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς συνδέθηκε με το Κ.Ε.Π. Παλαιού Φαλήρου και αιτήθηκε από την προϊσταμένη του Κ.Ε.Π. Ανδρονίκη Σαρόγλου ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο ζήτησε και έλαβε ηλεκτρονικά, στο δηλωμένο e-mail του.

Μέσω του myKEPlive επιτυγχάνεται η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης στους πολίτες, χωρίς την ανάγκη φυσικής μετάβασης τους στα ΚΕΠ, αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση τους και βάζοντας τέλος στην γραφειοκρατία.

Οι διοικητικές διαδικασίες και η διοικητική ενημέρωση που παρέχεται από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ αφορά μια από τις παρακάτω θεματικές υπηρεσίες:

1. Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων

2. Υπηρεσίες για επιχειρήσεις

3. Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία

4. Εξυπηρέτηση από τον οικείο Δήμο

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι για την κατηγορία (4) – «Εξυπηρέτηση από τον οικείο Δήμο», οι συγκεκριμένες δημοτικές υπηρεσίες παρέχονται σε πρώτη φάση μόνο από 38 Δήμους Πανελλαδικά στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ενώ για τα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης , παρέχεται από την υπηρεσία η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική νοηματική /χειλεανάγνωση.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε ότι : « Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαστε στους πρώτους 38 Δήμους πανελλαδικά που εντάχθηκαν στην πλατφόρμα myKEPlive, δίνοντας την δυνατότητα στους Φαληριώτες μέσω τηλεδιάσκεψης από υπολογιστή ή κινητό να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κ.Ε.Π. για δημοτικές υπηρεσίες, τερματίζοντας την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία. Με την διαδικασία που λειτουργούμε από σήμερα, δίνεται η δυνατότητα στον δημότη, να υποβάλλει την ερώτηση ή το αίτημά του από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου του. Παράλληλα, ο υπάλληλος του ΚΕΠ γνωρίζει πριν από το «ηλεκτρονικό τους ραντεβού» το περιεχόμενο του ερωτήματος – αιτήματος, οπότε είναι και πιο άμεση και γρήγορη η ανταπόκριση του. Με την νέα δυνατότητα βοηθάμε ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης, απαλλάσσουμε τους δημότες από την ταλαιπωρία και αποφεύγουμε τις ουρές και τον συνωστισμό σε μια περίοδο όπως για παράδειγμα αυτή του COVID 19. Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε το οτιδήποτε χρειασθεί για να μην ταλαιπωρείται ο δημότης, αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία».

Διαβάστε ακόμα

Ηλιούπολη – Πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στα Νότια Προάστια

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα Νότια Προάστια σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου θέματος εμφανίσθηκε στην Ηλιούπολη… read more

Ανακοίνωση Εργαζομένων Αλίμου σχετικά με τη απόλυση 16 εργαζομένων

Ανακοίνωση Εργαζομένων Δήμου Αλίμου για την απόλυση 16 υπαλλήλων των παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση Εργαζομένων Δήμου Αλίμου για την απόλυση 16 υπαλλήλων των παιδικών σταθμών Η απόφαση του Δημάρχου Αλίμου κου Ανδρέα Κονδύλη να προχωρήσει στην απόλυση δεκαέξι

Read More »
Συνελήφθη στο Καβούρι Αλλοδαπός με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη στο Καβούρι Αλλοδαπός με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη στο Καβούρι Αλλοδαπός με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Συνελήφθη, στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης

Read More »