Ο κος Προκόπης Παυλόπουλος στο Παλαιό Φάληρο την Κυριακή

Ο κος Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους πεσόντες έφεδρους και εθελοντές Κωνσταντινουπολίτες.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου που τοποθετήθηκε στο Πάρκο Φλοίσβου για τους 196 πεσόντες και εθελοντές Κωνσταντινουπολίτες ορίστηκε για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Ο κος Προκόπης Παυλόπουλος στο Παλαιό Φάληρο την Κυριακή
Share on facebook
Share on twitter

Τα αποκαλυπτήρια του έργου θα πραγματοποιηθούν παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε και θα παραστεί στην σημαντική εκδήλωση με αφορμή την τοποθέτηση του μνημείου στο Παλαιό Φάληρο.

Το έργο αποτελεί δημιουργία του γνωστού γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο ενώ η τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο σημείο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν ενεργειών της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και την αποδοχή της πρότασης από την Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου.

Το έργο είναι αφιερωμένο στους 196 εφέδρους και εθελοντές Κωνσταντινουπολίτες που κατετάγησαν στον Ελληνικό Στρατό με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου και η τοποθέτηση του στο Πάρκο Φλοίσβου αποτελεί τιμή και οφειλή προς τους Κωνσταντινουπολίτες για την προσφορά τους στους αγώνες του Έθνους.

πηγή palaiofaliro.gr

Διάβασε ακόμα

Αντικαπνιστικός νόμος: Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του

Εντατικοί έλεγχοι διεξήχθησαν χθες βράδυ Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής σε νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου read more

Eπανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420 στον Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου

Eπανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420 στον Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου Η επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας αρχίζει την Πέμπτη 13-5-2021 από τον ιστορικό Ν.Ο. Παλαιού

Read More »