fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Παλαιό Φάληρο : Γραφείο εξυπηρέτησης – ενημέρωσης φορολογουμένων, θα λειτουργήσει η Α.Α.Δ.Ε.

Παλαιό Φάληρο : Γραφείο εξυπηρέτησης – ενημέρωσης φορολογουμένων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που Θα στεγάζεται σε χώρο του Δήμου και θα εξυπηρετεί – ενημερώνει όσους δεν μπορούν να κάνουν χρήση ή δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση θα λειτουργήσει σύντομα η Α.Α.Δ.Ε.

Την λειτουργία του συγκεκριμένου γραφίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου ανακοίνωσε σήμερα ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γιώργος Πιτσιλής, μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, στην έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Α.Α.Δ.Ε. για υλοποίηση της ενοποίησης της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου με την Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, κάτι που από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε, προκάλεσε τον προβληματισμό της Δημοτικής μας Αρχής σχετικά με την ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Η ίδρυση του γραφείου εξυπηρέτησης – ενημέρωσης φορολογουμένων προτάθηκε και επιδιώχθηκε από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου ως αντίμετρο στην ειλημμένη, δρομολογημένη από καιρό, μη ανατρέψιμη σχετική απόφαση της Α.Α.Δ.Ε, με προφανή στόχο την μείωση της ταλαιπωρίας για τους δημότες και τις επιχειρήσεις .

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε ότι:

Παλαιό Φάληρο : Γραφείο εξυπηρέτησης - ενημέρωσης φορολογουμένων,

« Η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και οι δυνατότητες που αυτή δίνει, σε μεγάλο βαθμό έχουν περιορίσει την ανάγκη επίσκεψης του κοινού στις Δ.Ο.Υ. καθώς οι προσπάθειες και οι δράσεις της Α.Α.Δ.Ε. τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα έχουν αλλάξει εντυπωσιακά το τοπίο στην επαφή του κοινού με την Υπηρεσία.

Με την σκέψη μας στους πολίτες που ενδεχομένως να ταλαιπωρηθούν από την συγκεκριμένη απόφαση, παρουσιάσαμε στον κύριο Διοικητή την θέση μας και τα επιχειρήματα μας αλλά δυστυχώς πρόκειται για ειλημμένη, δρομολογημένη από καιρό, μη ανατρέψιμη απόφαση της Α.Α.Δ.Ε. , η οποία εδράζεται σε ανάλυση των σχετικών στοιχείων και δεικτών των τελευταίων ετών και η οποία απλώς υλοποιείται στην παρούσα φάση.

Ευχαριστώ τους Βουλευτές του Νοτίου Τομέα οι οποίοι παρότι προσπάθησαν και επεδίωξαν ανατροπή της σχετικής απόφασης, τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Κρατώ από την σημερινή συνάντηση την άμεση ανταπόκριση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. και την απόφαση του για την λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης – ενημέρωσης φορολογουμένων και επιχειρήσεων και ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Α.Α.Δ.Ε παρακολουθώντας το θέμα».

Να σημειωθεί ότι για το θέμα της ενοποίησης των Δ.Ο.Υ, μόλις αυτό έγινε γνωστό, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με επιστολή του ήδη από τις  3/7/2020 προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Γιώργο Πιτσιλή, έθετε τον προβληματισμό του και ζητούσε παρέμβαση για το θέμα .

Η Επιστολή

ΘΕΜΑ: Κατάργηση Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Από σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου.

Η προγραμματισμένη κατάργηση θα δημιουργήσει σημαντικότατα προβλήματα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των Δημοτών, των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης μας, καθώς η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου, είναι μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, τόσο ως προς τον αριθμό των φορολογουμένων που εξυπηρετεί, όσο και ως προς τον όγκο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Η υποχρέωση μετακίνησης χιλιάδων φορολογούμενων, πολλοί εκ των οποίων ηλικιωμένοι, συνιστά τεράστια επιβάρυνση και ταλαιπωρία, καθώς θα καταστεί πλέον χρονοβόρα, δυσχερής και μάλιστα χωρίς την ύπαρξη κατάλληλων συγκοινωνιακών υποδομών, δεδομένου ότι ο προτεινόμενος προς συγχώνευση Δήμος Γλυφάδας δεν είναι όμορος Δήμος.

Συνεπώς, όπως κανείς εύκολα μπορεί να αντιληφθεί, σύντομα θα αποδειχθεί επιζήμια για όλους και κυρίως για τα δημόσια έσοδα.

Διαβάστε ακόμα

Σαλάμι αέρος ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – Οσοι το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν

Σαλάμι αέρος ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς μετά από εξέταση συγκεκριμένων δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού… read more

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Νεαρή καταγγέλλει παρενόχληση από άγνωστο άνδρα στην περιοχή τραμ Αιγαίου (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Νεαρή καταγγέλλει παρενόχληση από άγνωστο άνδρα στην περιοχή τραμ Αιγαίου (βίντεο) Σε επώνυμη καταγγελία προχώρησε νεαρή γυναίκα στο ΤΑ Νέας Σμύρνης, για άνδρα

Read More »