Παρά τον Αντικαπνιστικό νόμο “ντουμάνια στα Νοσοκομεία” από θεριακλήδες γιατρούς και νοσηλευτές

Ο αντικαπνιστικός νόμος (επαν)ήλθε αλλά απ’ ότι φαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν παραμένει (όπως και πριν) στα χαρτιά.
Καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, από ασθενείς και συγγενείς τους αναφέρουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να καπνίζει κανονικά, γράφοντας στα παλιά τουτα παπούτσια τον αντικαπνιστικό νόμο.
Συγκεκριμένα, στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσποκομείο ¨Αγία Ολγα” σύμφωνα με την καταγγελία νοσηλεύτριες απείχαν από το πόστο τους για πολλή ώρα, ενώ είχαν ντουμανιάσει το γραφείο των Ιατρών.

Σε δεύτερη περίπτωση στο Γεώργιος Γεννηματάς, ΑΜΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:
Στον 4ο όροφο του κτηρίου των κλινικών, όπου ευρίσκεται το απλό παθολογικό τμήμα, και στη δεξιά πλευρά στο βάθος του ίδιου ορόφου η ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ, εκεί που με παρακολουθεί ο γιατρός μου.
Έφτασα κατά τις 10:30 π.μ. Μπήκα στην αίθουσα νοσηλείας να τον βρω ,αλλά δεν ήταν εκεί. Έτσι, χτύπησα την πόρτα της γραμματείας, πριν από τις αίθουσες νοσηλείας, για να ρωτήσω, πού είναι ο γιατρός μου. Με το που την ανοίγω, με “υποδέχτηκε” ένα κύμα καπνού, η μια γραμματέας καθόταν στο γραφείο της και 3 γιατροί ήταν όρθιοι, συζητάγανε και κάπνιζαν.
Δεν ξέρω εάν κάπνιζαν όλοι, όλα αυτά κράτησαν δευτερόλεπτα, γιατί η ατμόσφαιρα ήταν θολή και από τον καπνό με έπιασε αναγούλα…. παρόλο που είμαι καπνίστρια και προσπαθώ να το κόψω… Έκλεισα με δύναμη την πόρτα κι έφυγα άπραγη…»

Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν οι… θεριακλήδες δεν καταλαβαίνουν από Νόμους αρκεί να …κάνουν το στιγαράκι τους, αδιαφορώντας για την υγεία και τα θέλω των συνπολιτών τους.
Πολύ φοβούμαστε ότι εάν δεν εφαρμοστούν αυστηρότατες ποινές στους παραβάτες και εάν δεν υοπάρξουν εντατικοί έλεγχοι ο νόμοςθα ακολουθήσει την μοίρα των προηγούμενων.
Οι καταγγελίες αναρτώνται στην σελίδα που μπορείτε να βρείτε εδώ και που την λειτουργεί ο ακτιβιστής κος Ανδρέας Μπαρδάκης και στις οποίες όποιος επιθυμεί μπορεί να στέλνει τις καταγγελέις του.
Επίσης οι καταγγελίες αναρτώνται και στο μπλογκ που διατηρεί ο κος Μπαρδάκης και που μπορείτε να δείτε εδώ

Δες άλλες ειδήσεις από τον κλάδο της υγείας εδώ

Notia Today 6 Αυγούστου 2019