fbpx
August 4, 2020
  • 6:15 am Live η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου
  • 9:52 am Στην δημοσιότητα τα στοιχεία των κακοποιών με δράση στα Νότια Προάστια
  • 6:44 am Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης – Νέο απορριμματοφόρο – πλυντήριο & κάδοι για βιοαπόβλητα
  • 6:21 am Αγιος Δημήτριος – μαζεύουν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα
  • 5:48 am Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης – Νέα μέτρα για τον Covid-19
  • 5:24 am Βουλιαγμένη : Παρελθόν αποτελεί η Αλεξία Καμμένου
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on tumblr

Παραδοχή ΕΛ.ΑΣ. – αδιαφορούν οι αστυνομικοί στις καταγγελίες πολιτών!

Τελικά και οι αστυνομικοί έχουν νοοτροπία δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., που παραδέχεται με έγγραφο φωτιά την προκλητική αδιαφορία των οργάνων της τάξης στις καταγγελίες των πολιτών.

Το θέμα αποκαλύπτουν “ΤΑ ΝΕΑ”, σύμφωνα με τα οποία, έγγραφο τριών σελίδων που στάλθηκε σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, από την ηγεσία της Ελ.ΑΣ. έχει σαν εντολή και περιεχόμενο:

“Σταματήστε επιτέλους ν’ αδιαφορείτε στα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων που καταγγέλλουν οι πολίτες».

Η εντυπωσιακή παραπάνω παραδοχή φέρνει στην επιφάνεια ένα σημαντικότατο πρόβλημα που λίγο πολύ όποιος πολίτης έχει κάποιο πρόβλημα αστυνομικής υφής το έχει αντιμετωπίσει.

Την αδιαφορία των αστυνομικών.

Κλοπές αυτοκινήτων , σπιτιών κ.λ.π. που καταγγέλουν ποιλίτες αντιμετωπίζονται με στωϊκό ύφος σε στυλ “πάει αυτό ξέχασε το”.

Σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα της Αττικής δεν καταγράφονται και δεν ερευνώνται χιλιάδες αδικήματα εις βάρος πολιτών.

Η επίκληση έλλειψης προσωπικού ή γιατί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν… μάταιη τη σχετική διαδικασία αφού «προβλέπουν» ότι οι συλληφθέντες θ’ αφεθούν ελεύθεροι αποτελεί τροχοπέδη στην σύληψη των δραστών.

“/ Υπάρχει λοιπόν ένα εκρηκτικό μίγμα.

Από την μία η αδιαφορία των αστυνομικών, και οι τακτικές που ακολουθούν για να “ξεφορτώνονται όγκο δουλειάς” σύμφωνα με αυτούς οφείλεται στην  έλλειψη προσωπικού.

Από την άλλη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τους καλεί να σταματήσουν να αδιαφορούν, όμως η ίδια η ηγεσία φροντίζει να … αποψιλώνει από ανθρώπινο δυναμικό τα Αστυνομικά τμήματα./”

Παραδοχή ΕΛ.ΑΣ. - αδιαφορούν οι αστυνομικοί στις καταγγελίες πολιτών!

Τα νούμερα που δηλώνονται είναι εντυπωσιακά πλην όμβως δεν έχουν καμμία σχέση με την … “πραγματική πραγματικότητα”.

Κάθε χρόνο λοιπόν σε όλη τη χώρα δηλώνονται επισήμως από την ΕΛ.ΑΣ.:

75.000 (περίπου) κλοπές και διαρρήξεις.

Από αυτέες 19.000 αφορούν ΙΧ, αρπαγές αντικειμένων και πορτοφολιών,

5.000 γίνονται στις συγκοινωνίες

10.000 σε ανοικτούς χώρους,

10.000 αφορούν την δραστηριότητα των τσαντάκηδων

12.000 άλλων μορφών κλοπές.

Επίσης γίνονται 2.000 ληστείες με απειλή όπλου, μαχαιριού από τους δράστες σε μετρό, λεωφορεία κ.λπ. ή και στη μέση του δρόμου.

Η Αττική έχει την μερίδα του λέοντος στην διάπραξη εγκληματικών ενεργειών αφού σε αυτήν διαπράτεται περίπου το 65% αυτών.

Η … Πραγματική Πραγματικότητα

Ο πραγματικός αριθμός των εγκληματικών ενεργειών που συντελούνται εις βάρος των πολιτών είναι τουλάχιστον τριπλάσιος από αυτές που δηλώνει επισήμως η ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό συμβαίνει γιατί χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν σε αστυνομικές υπηρεσίες να καταγγείλουν ότι έπεσαν θύματα κλοπής ή ληστείας δέχονται τις προτροπές και τις παραινέσεις αστυνομικών να μην υποβάλουν μήνυση (σε αυτή την περίπτωση η κλοπή καταγράφεται επισήμως στο online σύστημα της ΕΛ.ΑΣ.).

Η συνήθης δικαιολογία είναι ότι είναι αναρμόδιοι, έχουν έλλειψη προσωπικού και οι μηνύσεις οδηγούν σε προανάκριση στην οποία δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν και θα υπάρξει καθυστέρηση στην αντικατάσταση των χαμένων ταυτοτήτων, πιστωτικών καρτών που βρίσκονται σε κλεμμένες τσάντες, πορτοφόλια κ.λπ.

Αυτή λοιπόν η προβληματική κατάσταση αποτυπώνεται στο έγγραφο με τίτλο

«Ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών σε περιστατικά κλοπών και ληστειών εις βάρος πολιτών» που στάλθηκε από ανώτατους αξιωματικούς στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Στο έγγραφο φωτιά που στηλιτεύει την αδιαφορία των αστυνομικών υπογραμμίζεται:

«Παρότι έχουν κατ’ επανάληψη εκδοθεί οδηγίες και κατευθύνσεις για την ορθή εκπλήρωση της συγκεκριμένης αποστολής, περιέρχονται παράπονα των πολιτών για πλημμελή ανταπόκριση του προσωπικού των υπηρεσιών στις οποίες προσέτρεξαν για να καταγγείλουν εις βάρος τους κλοπές, με την επίκληση φερόμενης τοπικής ή καθ’ ύλην αναρμοδιότητας, φόρτου εργασίας κι έλλειψης προσωπικού».

«Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες σας για την πληρέστερη ανταπόκριση του προσωπικού σε καταγγελίες κλοπών εις βάρος πολιτών με κύριο γνώμονα τη συλλογή του απαραίτητου αποδεικτικού υλικού και για την εκδήλωση όλων των ενεργειών για την παραπομπή των δραστών ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών».

Τι συμβαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών

Οι πολίτες που εμφανίζονται στην αστυνομία για να καταγγείλει κάποια παραβατική – εγκληματική ενέργεια εναντίον του, σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δέχονται υποδείξεις να κάνουν μια απλή δήλωση απώλειας των εγγράφων και ότι ήταν τάχα αφηρημένοι και όχι θύματα κακοποιών. Μάλιστα τους αναφέρουν ότι «αρκεί μια τυπική, γρήγορη συμπλήρωση ενός – δύο δηλωτικών εγγράφων από τους πολίτες και αμέσως κινούνται οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των ταυτοτήτων, ταξιδιωτικών εγγράφων, πιστωτικών καρτών κ.λπ.». Ακόμη σε αρκετές περιπτώσεις αστυνομικά τμήματα δεν προχωρούν σε αποδοχή μηνύσεων από πολίτες, αλλά καταγράφουν τα συμβάντα ως υποτιθέμενα δελτία περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ. Κι έτσι οι κακοποιοί «απαλλάσσονται» από τα αδικήματα λόγω αυτής της τακτικής των αστυνομικών.

Χαμηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι οι διαδικασίες ενίσχυσης περιπολιών, ειδικών υπηρεσιών κ.λπ. έχουν οδηγήσει σε αποψίλωση πολλών αστυνομικών τμημάτων και υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή στο Κερατσίνι όπου σημειώνεται αποδυνάμωση της τάξης του 30%-50%. Κι όχι μόνο δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης πολιτών, αλλά μόνο ένας αστυνομικός φρουρεί 50 κρατουμένους.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω έρχεται και το χθεσινό άρρο του Notiatoday που αναφέρεταιο στο δελτίο τύπου της ΕΑΥΝΑΑ σύμφωνα με το οποίο στο Α.Τ. Αργυρούπολης από δύναμη 84 αστυνομικών με την πόλη ασχολούνται 38 αφού οι υπόλοιποι απασχολούνται σε άσχετες υπηρεσίες.

Υπάρχει λοιπόν ένα εκρηκτικό μίγμα.

Από την μία η αδιαφορία των αστυνομικών, και οι τακτικές που ακολουθούν για να “ξεφορτώνονται όγκο δουλειάς” σύμφωνα με αυτούς οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού.

Από την άλλη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τους καλεί να σταματήσουν να αδιαφορούν, όμως η ίδια η ηγεσία φροντίζει να … αποψιλώνει από ανθρώπινο δυναμικό τα Αστυνομικά τμήματα.

Και από μία τρίτη μεριά βρίσκεται ο φουκαράς ο πολίτης ο οποίος και … πληρώνει την νύφη.

Διαβάστε ακόμα

Διασπορά αστυνομικών σε άσχετες υπηρεσίες στο Α.Τ. Ελληνικού – Αργυρούπολης

Η επίσκεψη που έκανε το Προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονανατολικής Αττικής στο Α.Τ. Ελληνικού – Αργυρούπολης read more

πηγή tanea.gr

lamda development
lamda development