PBA vs UMB – CEB 1-0. Ο πρώτος γύρος στους Κορεάτες

Money talk bullshit walk που λένε και οι Αμερικανοί.
Μόνο σαν γροθιά στο στομάχι της UMB μπορεί να ερμηνευθεί η χθεσινή ανακοίνωση για τις συνθέσεις των ομάδων της Ολλανδικής λίγκας Buffalo league.
Είναι όλοι εκεί και θα παίξουν, τιμωρημένοι από την UMB και μη. Caudron, Blomdahl, Jaspers,Palazon, Uymaz, Bulut, Hoffman κ.λ.π.

pba umb ceb

Η απόφαση της CEB κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι πάρθηκε υπό το βάρος πιέσεων (νομικών και μη).
Πρόκειται για μια απόφαση απ;iστευτη αφού ούτε λίγο ούτε πολύ λέει τα εξής:
Στην Duch league και στην Belgium league μπορούν να παίξουν όλοι ατιμώρητοι γιατί σύμφωνα με το καταστατικό δεν μπορεί να πάρει απόφαση η CEB!!!.
Σε όλες τις άλλες λίγκες όπως Γαλλία, Γερμανία , Τουρκία, Ισπανία και Δανία οι παίκτες θα παραμείνουν τιμωρημένοι.
Τιμωρία αλά καρτ δηλαδή.Εδώ είσαι τιμωρημένος αλλά εκεί όχι? Πρωτόγνωρα πράγματα.
Η απόφαση δε οι παίκτες της PBA να μην μπορούν να πάρουν μέρος στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μόνο ειρωνικά χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει.
Η CEB με αυτή της την απόφαση ξεφτιλίζει το προϊόν της και κατ’ επέκταση ξεφτυλίζεται και η ίδια. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεις στις υπό την ομπρέλα σου Ομοσπονδίες να διεξαγάγουν πρωταθλήματα με παίκτες που δεν δέχεσαι εσύ μετά να πάρουν μέρος στα τελικά και οι οποίοι φυσικά είναι πολύ ισχυροί αγωνιστικά, ανάμεσα τους και μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού.
Δηλαδή για τα προκριματικά είναι ΟΚ αλλά για τα τελικά όχι?
Είναι δυνατόν να δέχεσαι σαν Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ένα Εθνικό πρωτάθλημα να έχει υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο από το πρωτάθλημα που διοργανώνεις εσύ και που θεωρητικά έρχονται οι καλύτεροι των καλύτερων?

Δεν ξέρω κατά πόσον η CEB (δεδομένου και της ήδη προϋπάρχουσας δεδικασμένης υπόθεσης) θα μπορέσει να αντέξει σε πιθανές αγωγές από παίκτες οι οποίοι θα βλέπουν τα έσοδα τους να μειώνονται ενώ θα μπορούσαν να παίξουν σε κάποιες από τις λίγκες στις οποίες ισχύει η τιμωρία (π.χ. Γερμανία).
Δεν είμαστε νομικοί αλλά τα πράγματα δεν δείχνουν και τόσο ευχάριστα για UMΒ – CEB.
Η PBA δείχνει λοιπόν  να κερδίζει τον πρώτο γυρο.
Οι παίκτες της θα συνεχίσουν να παίζουν χωρίς Οικονομική ζημιά, ίσα ίσα μάλλον θα έχουν και κέρδος.
Από την μια τα χρήματα για τα οποία παίζουν στην PBA ειναι εφάμιλλα (με διαφορετική κατανομή βέβαια) με αυτά της UMB (world cup + survivor).
Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει φυσικά να προστεθούν και τα αυτά των ατομικών συμβολαίων που αν τα νούμερα που έχουμε ακούσει αληθευουν, μιλάμε για σοβαρά ποσά που ανεβάζουν αρκετά τις συνολικές απολαβές.
Τέλος υπάρχει και ενα ακόμα ζήτημα το οποίο θεωρώ ότι θα φέρει πολλούς τριγμούς στο οικοδόμημα της UMB (και του Kozoom).
Πως θα αντιμετωπίσουν τους άλλους παίκτες, Blomdahl, Jasper’s κ.λ.π. που θα δουν τώρα ότι δεν ανοίγει μύτη?
Ήδη το Kozoom στο άρθρο του το περνάει εντελώς δημοσιογραφικά μεταφέροντας απλώς την πληροφορία. Σίγουρα δεν ήταν το αρθρο που θα περιμέναμε από το Kozom επί του θέματος.
Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η αντίδραση της PBA. Έχουν ένα όπλο παραπάνω στην φαρέτρα τους για να προσεγγίσουν περισσότερους πρωτοκλασσάτους παίκτες αρκεί βέβαια να το θέλουν.

Για την ιστορία ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην Bufallo league ειναι και ο δικος μας Πρωταθλητής Νίκος Πολυχρονόπουλος

Οι ομάδες και οι συνθέσεις τους…

SIS Schoonmaak, The Hague
Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond Burgman, Jeffrey Jorissen, Martien van der Spoel and Herman van Daalen.
HCR Prinsen, Haarlo
Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl, Eddy Leppens, Jef Philipoom, Anno de Kleine, Raymund Swertz, Jelle Pijl, Roy Zielemans.
Bousema, Lochem
Murat Naci Coklu, Martin Horn, Johan Loncelle, Stefan Galla, Gökhan Salman, Wesley de Jaeger, Frans van Schaik, Markus Galla, Sander Jonen, John Schollink.
Dallinga.com, Sluiskil
Frédéric Caudron, Jean Paul de Bruijn, Peter De Backer, Steven van Acker, Raymond Ceulemans, Marco Janssen, Bart Ceulemans, Berry Dallinga.
Dekker Keukens, Maarssen
Jakob Haack Sörensen, Ad Koorevaar, Gerwin Valentijn, John Tijssens, Paul Bruijstens, Henk Blauwblomme.
STZ Zundert
Roland Forthomme, Barry van Beers, Rik van Beers, Sam van Etten, Nikos Polychronopoulos, Jérôme Barbeillon, Frédéric Mottet.
Team Eekhoorn, Oosterhout
Frans van Kuyk, Peter Ceulemans, Kurt Ceulemans, Jerry Hermans, Jose Maria Mas, Adrie Demming.

‘t Ivoor, Boxtel
Dave Christiani, David Martinez, Thomas Andersen, Cédric Melnytschenko, Huub Wilkowski, Adrian Tachoire, Dustin Jäschke, Therese Klompenhouwer, Jack van Peer, Marc Roofthooft.

A1 Biljarts, Apeldoorn
Javier Palazón, Birol Uymaz, Michael Nilsson, Christian Rudolph, Ronny Lindemann, Richard Bitalis, Kay de Zwart, Rudy de Laet.

t Hartje, Oosterhout
Glenn Hofman, Savas Bulut, Davy van Havere, Harrie van de Ven, Frank Martens, Martin Spoormans, Ad Broeders, Ivan Stitschinsky, Ismail Yasin and Murat Gökmen

DKM Tools/Eekhoorn, Oosterhout
Roland Uijtdewillegen, Jack Wijnen, Eddy Willems, Joey de Kok, Frank Hommering.

‘s Lands Welvaren, Kwadendamme
Dirk Weeremans, Ronny Brants, Francis Forton, Marcel Hopmans, Andy de Bondt.

Δες άλλες ειδήσεις εδώ

Notia Today 2 Αυγούστου 2019