Το έργο συνεχίζεται εντός χρονοδιαγράμματος

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την αποπεράτωση της πεζογέφυρας στην συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Καλαμακίου.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κος κονδύλης, το έργο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών.
Η κατασκευή της πεζογέφυρας στον Αλιμο, ανήκει σε ένα ενιαίο έργο που εκπονεί το Υπουργείο και που αποτελείται από 6 πεζογέφυρες που κατασκευάζονται σε διάφορα σημεία της Αττικής.
Η αργή πορεία των έργων οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές κατασκευάζονται όλες από έναν εργολάβο και η πρόοδος των έργων γίνεται ταυτόχρονα σε όλες τις γέφυρες.
Σύμφωνα με το Υπουργείο και κατόπιν οχλήσεων από τον Δήμο, το έργο προχωρά κανονικά. Αυτή την στιγμή είναι σε στάδιο αναμονής ώστε να ανεγερθούν 2 Πυλώνες και στις υπόλοιπες 5 γέφυρες.
Οταν ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο τότε τα συνεργεία θα επιστρέψουν στην πεζογέφυρα του Αλίμου για την συνέχιση των εργασιών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Αλίμου
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Έπειτα από πολλαπλά ερωτήματα συμπολιτών μας αναφορικά με το χρόνο αποπεράτωσης της πεζογέφυρας που κατασκευάζεται στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος & Καλαμακίου, υπεύθυνα ενημερώνουμε τους πολίτες του Αλίμου για τα ακόλουθα:
1. Το έργο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για συνολικά 6 πεζογέφυρες που κατασκευάζονται σε διάφορα σημεία της Αττικής (Άλιμος, Παλ. Φάληρο, Χαϊδάρι κ.λπ.) με 1 ΕΝΙΑΙΟ μεγάλο έργο.
2. Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα ενιαίο έργο, η κατασκευή των 6 πεζογεφυρών προχωράει αργά, καθώς κατασκευάζονται και οι 6 πεζογέφυρες ταυτόχρονα από τον ίδιο εργολάβο του Υπουργείου, σε 6 διαφορετικά σημεία της Αττικής.
3. Ο Δήμος Αλίμου έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που επιβλέπουν την κατασκευή, την επιτάχυνση των εργασιών και την ταχεία αποπεράτωση της κατασκευής. Το Υπουργείο Υποδομών μας έχει απαντήσει ότι το έργο προχωράει εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων από τη Σύμβαση και το Νόμο.
4. Το έργο δεν έχει σταματήσει ή εγκαταλειφθεί. Το Υπουργείο αναμένει να φτάσουν στο ίδιο κατασκευαστικό στάδιο (ανέγερση των 2 πυλώνων) και οι υπόλοιπες 5 πεζογέφυρες, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψουν τα συνεργεία του εργολάβου στον Άλιμο και να συνεχίσουν με την επόμενη φάση του έργου, που είναι η τοποθέτηση του μεταλλικού κυρίως σώματος της γέφυρας.

Παρακαλούμε, κατά συνέπεια, για την υπομονή όλων των συμπολιτών μας, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος μας είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και πιέζει για την επίσπευση των εργασιών και την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Ανδρέας Κονδύλης
Δήμαρχος Αλίμου

Δες άλλες ειδήσεις από τον Δήμο Αλίμου εδώ
Νότια Προάστια 25/04/2019

Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου