ΠΟΕΔΗΝ για Μαχαιρίτσα.Εάν είχε κοντά ασθενοφόρο θα είχε ελπίδες


Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) εξέδωσε ανακοίνωση και προβαίνει σε σοβαρή καταγγελία, με θέμα τον θάνατο του δημοφιλούς Καλλιτέχνη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Στην ανακοίνωση της η ΠΕΟΔΗΝ επισημαίνει ότι η έλλειψη ασθενοφόρου σε κοντινότερο σημείο στον Πτελεό, όπου συνέβη και το περιστατικό, θα μπορούσε να φθάσει σε συντομότατο χρόνο και έτσι ο ασθενής θα είχε ελπίδες.

Facebook
Twitter
Καταγγελί αΠΟΕΔΗΝ για θάνατο Μαχαιρίτσα

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το ασθενοφόρο ξεκίνησε από την πόλη του Βόλου για τον Πτελεό που απέχει 70 χιλιόμετρα. Το ασθενοφόρο χρειάσθηκε 45 λεπτά για να φθάσει αφού ο δρόμος είναι στο μεγαλύτερο κομμάτι του επαρχιακός, και όταν έφθασαν οι διασώστες ήταν πλέον αργά.
Αν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική, το ασθενοφόρο θα έφθανε πολύ γρηγορότερα και σε αυτές τις περιπτώσεις όπως όλοι γνωρίζουμε ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Παραμένουν ακάλυπτα από Ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Μαγνησίας παρά τα πολλά τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.
Και χθες βράδυ δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλμυρού Βόλου.

Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό.
Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης.
Υπάρχουν 3 Ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες.
Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου.

Η κηδεία του μεγάλου καλλιτέχνη θα γίνει το πρωί της Τετάρτης
Η οικογένειά του απευθύνει έκκληση αντί στεφάνων να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί», για την ενίσχυση της οποίας άλλωστε θα δινόταν και η αυριανή συναυλία στο Ηρώδειο με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.
Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπως ανακοινώθηκε μέσω Facebook.

Δες άλλες ειδήσεις από τον κλάδο της Υγείας εδώ

Δες την σελίδα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ εδώ

Notia Today 9 Σεπτεμβρίου 2019